Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΥΑΛΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΒΑΝΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

 
Πατέρας τεσσάρων παιδιών από το Κάρντιφ της Ουαλίας φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης στο Φίνσμπερι Παρκ στο Λονδίνο.

Πρόκειται για τον 47χρονο Ντάρεν Όσμπορν, ο οποίος νοίκιασε ένα βαν και έπεσε επάνω σε συγκεντρωμένους μουσουλμάνους στο Βόρειο Λονδίνο, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας άλλους 10, δύο εκ των οποίων έχουν ακρωτηριαστεί.

Σύμφωνα με... 

 
 
 
 
πληροφορίες ο Όσμπορν, έδωσε 90 ευρώ και νοίκιασε ένα βαν από τη Νότιο Ουαλία πριν οδηγήσει μέχρι το Λονδίνο και προκαλέσει το μακελειό έξω από το τζαμί.

Ο 47χρονος ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας, υποψίες για προτροπή, προετοιμασία ή υποκίνηση τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Οσμπορν γεννήθηκε το 1969 στη Σιγκαπούρη και μεγάλωσε στο Σόμερσετ.

Πλέον λέγεται πως μένει με τη σύντροφό του και τα 4 παιδιά τους στο Κάρντιφ της Νότιας Ουαλίας.

Τον ύποπτο αναγνώρισε και συμφοιτητής του ο οποίος μάλιστα ανέφερε στη Daily Mail ότι γνωρίζει τον Όσμπορν για περισσότερα από 30 χρόνια. .

«Τον γνωρίζω 35 χρόνια, μεγαλώσαμε μαζί. Είμαι 100% σίγουρος ότι είναι αυτός. Μένει στην Ουαλία, έχει 4 παιδιά με τη σύντροφό του» είπε βλέποντας τη φωτογραφία στα Μέσα.

Το χρονικό της επίθεσης έξω από το τζαμί

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, οδηγός βαν παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από κοινωνικό κέντρο στην περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι, στην οδό Seven Sisters.
Από την πλευρά της αστυνομίας έγινε γνωστό που έλαβε μία κλήση γύρω στις 12:20 π.μ. τοπικής ώρας (2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην Seven Sisters, η οποία τέμνει την περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι του Λονδίνου.

Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι: «Ο οδηγός του φορτηγού – ένας άντρας ηλικίας 47 ετών – βρέθηκε να κρατείται από πολίτες στο σημείο και στη συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία σε σχέση με το περιστατικό. Έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και θα τεθεί υπό κράτηση μόλις λάβει εξιτήριο. Επίσης, θα υποβληθεί σε αξιολόγηση για την ψυχική του υγεία εν ευθέτω χρόνω».

Μετά το περιστατικό πολίτες ακινητοποίησαν τον 48χρονο δράστη με αρκετούς να του φωνάζουν «γιατί το έκανες;» και αυτόν να τους απαντά, κατά πληροφορίες, «σκοτώστε με, σκοτώστε με. Θέλω να σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους».