Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Μάθετε από τα Οπτικά Ανδρεάδη για τους Πολωτικούς φακούς


Χαρακτηριστικά

- Φιλτράρουν την έντονη λάμψη-αντηλιά

- Βελτιώνουν το contrast

- Σταθερή πυκνότητα χρωματισμών

- Συμβατά με εσωτερικές αντιανακλαστκές επιστρώσεις

 
 
 
- Ελαφρύ βάρος

- Λεπτό πάχος

Οφέλη

- Μειώνουν την καταπόνηση των οφαλμών, μεγαλύτερη άνεση

- Βελτιώνουν την οπτική οξύτητα, παρέχοντας ασφάλεια

- Τα μάτια νοιώθουν ξεκούραστα

- Ρεαλιστική αντίληψη περιβάλλοντος

- Μειώνουν τις αντανακλάσεις και έτσι αυξάνουν την οπτική ευκρίνεια

- “Προσφέρουν” στην όραση πιο πολλά και πιο ζωντανά χρώματα



Εδώ και πολλά χρόνια, οι αλιείς και οι αθλητές της θάλασσας χρησιμοποιούν πολωτικά γυαλιά ηλίου για μείωση της αντανάκλασης από το νερό,στο οποίο ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο. Τα τελευταία χρόνια όμως η δημοτικότητα των πολωτικών γυαλιών ηλίου έχει αυξηθεί εντυπωσιακά, όπως φυσικά και η διαθεσιμότητα. Τα οφέλη των πολωτικών γυαλιών ηλίου απολαμβάνουν πλέον και άλλες κατηγορίες, όπως οι λάτρεις των υπαίθριων σπορ, οι οδηγοί και αυτοί που κάνουν ολοήμερη και συνεχή χρήση των γυαλιών ηλίου.



Εκτός από τους “θαλασσόλυκους”, αυτοί που επωφελούνται πάρα πολύ από τα πολωτικά γυαλιά ηλίου είναι οι σκιέρ, οι παίκτες γκολφ, οι ποδηλάτες, και όσοι αρέσκονται στο jogging και οι οποίοι απολαμβάνουν μια σαφέστερη εικόνα χωρίς αντηλιά και ενοχλητικές λάμψεις.Επίσης αυτά τα γυαλιά ηλίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την οδήγηση, αφού μπορούν να μειώσουν τις ανακλάσεις του φωτός που έρχονται από μια μεγάλη, επίπεδη επιφάνεια, όπως το παρ-μπριζ του αυτοκινήτου ή η άσφαλτος του δρόμου. Τα πολωτικά γυαλιά ηλίου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και από άτομα με ευαισθησία στο φως μετά από χειρουργική επέμβαση καταρράκτη.

Το φως που αντανακλάται από επιφάνειες όπως η επίπεδη άσφαλτος του δρόμου ή τα ήρεμα νερά της θάλασσας ή μιας λίμνης είναι κατά μεγάλο ποσοστό οριζόντια πολωμένο. Καθώς αυτό το φως εισέρχεται στον οφθαλμό, προκαλεί το λεγόμενο θάμβος. Αυτό το οριζόντια πολωμένο φως μπλοκάρεται από τα πολωτικά φίλτρα των φακών των γυαλιών, που έχουν κάθετο προσανατολισμό. Το αποτέλεσμα; Ελαχιστοποίηση της ενοχλητικής και μερικές φορές επικίνδυνης αντηλιάς.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια ορισμένοι ειδικοί προέβαλλαν κάποιες ενστάσεις σε ότι αφορούσε τη χρήση των πολωτικών γυαλιών ηλίου στο χιόνι και ειδικότερα στους αθλητές του σκι, λέγοντας ότι ναι μεν μπορούν να μειώσουν την έντονη λάμψη που προκαλείται από την ανακλώμενη στο χιόνι ηλιακή ακτινοβολία, απ'την άλλη δε υποστήριζαν πως με αυτά τα γυαλιά μειώνεται το contrast που χρειάζονται αυτοί οι αθλητές για να διακρίνουν τις “κακοτοπιές”,όπως κάποια σημεία πάγου.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η οπτική τεχνολογία-έχοντας κάνει τεράστια επιστημονικά άλματα-έχει καταφέρει και έχει κατασκευάσει πολωτικά γυαλιά ηλίου που όχι μόνο δεν μειώνουν το contrast, αλλά το αυξάνουν και μάλιστα θεαματικά. Έτσι ο συνδυασμός εξάλειψης του θάμβους, αυξημένου contrast και αντιανακλαστικών επιστρώσεων(όπου αυτές προσφέρονται) προσφέρει και στον πιο απαιτητικό χρήστη γυαλιών ηλίου την καλύτερη σε ασφάλεια και ποιότητα όραση.

Απλοί βαμμένοι φακοί Vs Πολωτικοί φακοί

Αν και με τα σκοτεινά φιμέ γυαλιά ηλίου μπορεί να μειωθεί η έντονη φωτεινότητα και προστατεύονται επαρκώς τα μάτια από την UV ακτινοβολία, δεν αφαιρούν όμως την ενοχλητική λάμψη όπως ένας πολωτικός φακός. Επιπλέον, τα σκούρα γυαλιά ηλίου του παραεμπορίου τα οποία δεν προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στα μάτια του χρήστη από ό,τι αν δεν φορούσε καθόλου γυαλιά ηλίου. Και αυτό διότι η συσκότιση του οφθαλμού προκαλλεί την διαστολή της κόρης, αφήνοντας μεγάλες ποσότητες υπεριωδών ακτίνων να εισέρθουν στα εσωτερικά μέρη του ματιού. Οι πολωτικοί φακούς λύνουν και τα δύο αυτά προβλήματα, με την εξάλειψη της αντηλιάς και το φιλτράρισμα των επιβλαβών UV ακτίνων.

πηγή lenshop.gr

https://lenshop.gr/post/40-mathete-perissotera-gia-toys-polotikoys-fakoys