Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ρομά χτυπούσαν και λήστευαν γριούλες μέσα στα σπίτια τους

 
Με το φως της μέρας τρύπωναν στα σπίτια ανυπεράσπιστων ηλικιωμένων γυναικών στην πόλη της Ρόδου ένα ανήλικο αγόρι, ο εξάδελφός του και μια γυναίκα και τις χτυπούσαν χωρίς έλεος για να αρπάξουν τα κοσμήματα που φορούσαν, χωρίς να κλέψουν ο,τιδήποτε άλλο!

Μετά... 

από εκτεταμένες έρευνες και αναζητήσεις, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας έκαναν αρκετές προσαγωγές υπόπτων και κάλεσαν για αναγνώριση τις γυναίκες στις οποίες επιτέθηκαν. Έτσι, ταυτοποιήθηκαν πλήρως τα στοιχεία των δυο Ελλήνων, ενός 16χρονου και του 22χρονου συγγενούς του, οι οποίοι συνελήφθησαν. Η ταυτότητα της γυναίκας που ήταν μαζί τους παραμένει άγνωστη και η προανάκριση συνεχίζεται.

Το «τρίο» είχε εισβάλει το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο σπίτι μιας 82χρονης από μια ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, την χτύπησαν και άρπαξαν μια χρυσή αλυσίδα που φορούσε. Το ίδιο είχαν κάνει στις 10 Μαΐου σε βάρος μιας 85χρονης, στις 9 Απριλίου σε μια 65χρονη Γερμανίδα και στις 9 Φεβρουαρίου σε άλλη μια 83χρονη, από την οποία άρπαξαν μια χρυσή αλυσίδα που φορούσε και κοσμήματα από το σπίτι της.

Οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου που τους άσκησε δίωξη για ληστείες κατά συναυτουργία και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην ανακρίτρια. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα ηλικιωμένα θύματα, αλλά και για να εξακριβωθεί τι έκαναν τα κλεμμένα κοσμήματα.

Μάνος Τσαγκαράκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ