Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Πώς δρούσε η σπείρα των Κολομβιανών που έκλεβε τα ιατρικά μηχανήματα από τα νοσοκομεία


Το τέταρτο άτομο που ήταν μέλος της σπείρας που έκλεβε ιατρικά μηχανήματα προσπαθούν τώρα να ταυτοποιήσουν οι Αρχές μετά την ανακάλυψη της ταυτότητας των άλλων τριών Κολομβιανών μελών της συμμορίας.

Οι... 

 
 
 
 
Αρχές διαπίστωσαν ότι πρόκειται για τη σπείρα που είναι πολύ γνωστή στο εξωτερικό καθώς έχει χτυπήσει σε Ισπανία, Γερμανία, Τσεχία Ολλανδία, και Κροατία. Όμως το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι Γάλλοι ενημέρωσαν τις ελληνικές Αρχές ότι η δική τους έρευνα είχε προχωρήσει και γνώριζαν τα στοιχεία των ατόμων που αποτελούν τη διεθνή σπείρα.

Το υλικό από κάμερες ασφαλείας που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της διεύθυνσης του Βόλου βοήθησε να ταυτοποιηθούν τα άτομα που είχαν καταγράφει να φεύγουν από το νοσοκομείο μετά τη διάρρηξη. Σύμφωνα με όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία, ολόκληρη η ομάδα είχε έρθει μέσω Τουρκίας στις 11 Μαΐου και έφυγαν μετά τις διαρρήξεις «σαν κύριοι» στις 25 Μαΐου με πλαστά στοιχεία από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στην Αθήνα είχαν νοικιάσει διαμέρισμα στο κέντρο ενώ κυκλοφορούσαν μόνο με νοικιασμένα αυτοκίνητα.

Η ανάλυση στα κινητά τους έδειξε ότι τα κρατούσαν κλειστά την ώρα των διαρρήξεων στα νοσοκομεία όμως από τις κεραίες αποδεικνύονται ακόμα και οι ώρες που ταξίδευαν για τα νοσοκομεία του Βόλου, της Λάρισας αλλά και της Λαμίας.

Στο εξωτερικό χρησιμοποιούσαν γυναίκες οι οποίες πήγαιναν δήθεν ως ασθενείς στα νοσοκομεία που θα χτυπούσε η σπείρα, για να κάνουν κατόπτευση χώρου και να βγάλουν ακόμα και φωτογραφίες από τα ιατρεία.

Τίποτα δεν αποκλείει το ίδιο να έκαναν και εδώ.

Πάντως η ανταλλαγή πληροφοριών με τις αστυνομίες των άλλων χωρών έδωσαν και ένα νέο ενδεχόμενο στο ποιος μπορεί να ήταν ο στόχος της κλοπής των μηχανημάτων καθώς κάποιοι διατυπώνουν το ενδεχόμενο να τα χρειάζονταν για την εισαγωγή ή εξαγωγή στο στομάχι ναρκωτικών ουσιών.

cnn