Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Ο συμπολίτης μας καθηγητής - ερευνητής Θανάσης Παπαβασιλείου στο εντυπωσιακό 0.7% των επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων και ηλικιών που υπηρετούν στα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας, για το 2017Στην πρόσφατη κατάταξη ερευνητών και επιστημόνων στην Ελλάδα για το 2017 που δημοσίευσε ο ανεξάρτητος ερευνητής Γιώργος Κουρόπουλος (Giorgos P. Kouropoulos), ο συμπολίτης μας καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Παπαβασιλείου, βρίσκεται στο εντυπωσιακό 0.7% των επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων και ηλικιών, των πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων της Ελλάδος, για το 2017.

Η...κατάταξη περιλαμβάνει 7460 Έλληνες επιστήμονες όλων των επιστημονικών πεδίων και ηλικιών, πρακτικά όλους τους Έλληνες επιστήμονες της χώρας. Όσον αφορά στις επιστήμες, περιλαμβάνονται για πρώτη φορά όλες οι επιστήμες: ανθρωπιστικές, νομικές, οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές, βιολογικές, ιατρικές, θετικές, πολυτεχνικές, σε έναν ενοποιημένο κατάλογο.

Η κατάταξη των 7460 ερευνητών και επιστημόνων στην Ελλάδα βασίστηκε στη διεθνή απήχηση του επιστημονικού τους έργου καθώς επίσης και στο επίπεδο διάδοσης της παραχθείσης επιστημονικής γνώσης των εργασιών τους. Στην κατάταξη αυτή το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταλαμβάνει την πρώτη θέση!


https://books.google.gr/books?id=-MMtDwAAQBAJ&pg=PA30&dq=Ranking+of+researchers+and+scientists+in+Greece+in+2017+according+to&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwjHkOnVjqXVAhXTFsAKHRZBBlQQ6AEILDAB#v=onepage&q=Ranking%20of%20researchers%20and%20scientists%20in%20Greece%20in%202017%20according%20to&f=false