Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Αγνοούμενοι από το 1942 βρέθηκαν νεκροί σε παγετώνα


Τους αναζητούσαν τα παιδιά τους εδώ και 75 χρόνια

Οι Marcelin και Francine Dumoulin, γονείς 7 παιδιών από την Ελβετία, πήγαν να ταΐσουν τις αγελάδες τους κάπου στην περιοχή του Valais στις Άλπεις το 1942 κι έκτοτε εξαφανίστηκαν.

Ωστόσο, τα... 

 
 
 
 
παιδιά τους δεν σταμάτησαν ποτέ να τους αναζητούν. «Περάσαμε όλη μας τη ζωή ψάχνοντάς τους, χωρίς σταματημό. Ελπίζαμε ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να τους δώσουμε έστω την κηδεία που τους αξίζει», δηλώνει η μικρότερη κόρη της οικογένειας, Marceline Udry-Dumoulin, 75 ετών σήμερα.


Σύμφωνα με τον Guardian, η αστυνομία του Valais ανέφερε πως ένας εργάτης ανακάλυψε δύο πτώματα που έφεραν τα πιστοποιητικά τους έγγραφα μαζί στον παγετώνα Tsanfleuron κοντά σ’ ένα τελεφερίκ, πάνω από το θέρετρο Les Diablerets σε υψόμετρο 2.615 μέτρων. Μάλιστα τα σώματα είχαν διατηρηθεί τέλεια στον παγετώνα και τα υπάρχοντά τους έμοιαζαν άθικτα.

Η Marceline Udry-Dumoulin δήλωσε πως μετά την εξαφάνιση των γονιών της τα 7 αδέρφια χωρίστηκαν και δόθηκαν σε οικογένειες. Εκείνη ήταν η πιο τυχερή αφού υιοθετήθηκε από μία θεία της. Εξακολούθησαν να ζουν στην περιοχή αλλά δεν είχαν επαφές μεταξύ τους. «Δε θα βάλω μαύρα στην κηδεία. Προτιμώ το λευκό, γιατί αντιπροσωπεύει την ελπίδα που ποτέ δεν έχασα», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr