Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Πανσέληνος του Αυγούστου, ανοιχτά τα μουσεία και δωρεάν εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους...


Όπως κάθε χρόνο σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι ξενυχτούν ως τα μεσάνυχτα, όπως ο Κεραμικός ή το Σούνιο (η Ακρόπολη θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 8 το βράδυ) και τα μουσεία, αρκετά από τα οποία έχουν προγραμματίσει ειδικές εκδηλώσεις στις αυλές τους.

Το... 

 
 
  

Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι εκτάκτως ανοιχτό από τις 8 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα με συναυλία του Μανώλη Μητσιά και της ορχήστρας του στις 9 μ.μ., ενώ οι Χειμερινοί Κολυμβητές μας δίνουν ραντεβού στον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Βραυρώνας.

Με Μελωδίες στην Πανσέληνο με τη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, μας δίνει ραντεβού το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά ( 21:00 ), ενώ με Νυχτερινές Ιστορίες από τους αρχαιολόγους και συναυλίας της Ηρώς Σαϊα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το πάντα δραστήριο Café του Νομισματικού Μουσείου έχει την Ανδριάνα Μπάμπαλη και το γυναικείο της σχήμα, Quarderinas Quartet ( 21.00 ), στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου δίνει συναυλία η φιλαρμονική του Γενικού Επιτελείου Στρατού ( 20.00-22.00 ) ενώ στον περιβάλλοντα χώρο του Ναού του Αγίου Γεωργίου (Ομορφοκκλησιά ) Γαλατσίου ο Haig Yazdjian μας ταξιδεύει με Μουσική της Ανατολής σε βυζαντινούς δρόμους (21.00-23.00 ).

Πέρα από την Αθήνα διοργανώνονται ενενήντα τρεις εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο σε 115 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα....