Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Βουτιά σε μια “πισίνα”… γεμάτη μπύρα

 
Οι λάτρεις της μπύρας μπορούν πλέον να απολαύσουν ένα χαλαρωτικό μπάνιο στο αγαπημένο τους ποτό. Πιο συγκεκριμένα, το κάστρο της ζυθοποιίας... 







Starkenberger, στην Αυστρία, διαθέτει “πισίνες” μπύρας που είναι μοναδικές στον κόσμο. Πρόκειται για παλιές δεξαμενές ζύμωσης, μήκους 4 μέτρων, οι οποίες περιέχουν η κάθε μια 12.000 λίτρα νερό εμπλουτισμένο με 300 λίτρα μπύρας. Φυσικά δεν συνίσταται η κατανάλωση μπύρας από την πισίνα αλλά μπορεί κάποιος να απολαύσει μια παγωμένη μπύρα στο ποτήρι από τα 10 διαφορετικά είδη που παρέχει η ζυθοποία.



Η ιδέα αυτή προέκυψε το 2005, όταν το κελάρι όπου γινόταν η ζύμωση έπαψε να χρησιμοποιείται για την παραγωγή του ποτού και ο καλλιτέχνης Wernfried Poschusta τροποποίησε τα παλιά δωμάτια σε ιαματικά λουτρά μπύρας. Η χαλάρωση στις ζεστές “πισίνες” μπύρας έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, καθώς πιστεύεται ότι τα θρεπτικά συστατικά της βοηθούν στην πρόληψη δερματικών παθήσεων αλλά και στην ταχύτερη θεραπεία τραυμάτων. Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να παραγγείλουν μια παγωμένη μπύρα όσο απολαμβάνουν ένα spa στη ζεστή μπύρα.