Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Το Βitcoin καταρρέει - Έγιναν «αέρας» 12,2 δισ. δολάρια

 
Το bitcoin βυθίζεται σήμερα κοντά σε χαμηλά μήνα, ενώ πάνω από 12 δισ. δολάρια της αξίας του έχουν εξανεμιστεί τις τελευταίες 30 μέρες, εν μέσω νευρικότητας στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η τιμή του bitcoin υποχώρησε σήμερα στα...

 
 
 
 
 
2.272,32 δολάρια, δηλαδή στα χαμηλότερά της από τις 15 Ιουνίου όταν βρέθηκε στα 2.185,96 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Coin Desk. Από εκεί και πέρα ανέκαμψε ελάχιστα, στα 2.354,41.

Ταυτόχρονα βρίσκεται πολύ μακριά του ιστορικού υψηλού των 3.025,47 δολαρίων που άγγιξε στις 11 Ιουνίου, λίγο παραπάνω από έναν μήνα πριν. Από τότε μέχρι στιγμής, η κεφαλαιοποίηση αγοράς του bitcoin έχει μειωθεί κατά 12,2 δισ. δολάρια, όπως γράφει το CNBC.

Όταν το bitcoin βρέθηκε σε ιστορικό υψηλό τον Ιούνιο, είχε σημειώνει άνοδο άνω του 600% από την αρχή της χρονιάς. Ακόμη και συνυπολογίζοντας τη σημερινή πτώση, το ψηφιακό νόμισμα είναι σχεδόν 450% υψηλότερα για το 2017 μέχρι στιγμής.

«Κοιτάζω τα διαγράμματα και εμένα αυτό μου φαίνεται αρκετά τρομακτικό», σχολίασε για τις τεράστιες ανόδους ο Richard Turnill, παγκόσμιος ανώτατος στρατηγικός αναλυτής επενδύσεων στην Black Rock. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ειδικός προειδοποίησε για πιθανή φούσκα στην «κρυπτοαγορά».

«Περιμένω μεγαλύτερη πτώση πριν ξαναγοράσω, αλλά ειλικρινά δυσκολεύομαι ακόμη και να ξεχωρίσω τι πρόκειται να κάνει, γεγονός που πιθανότατα αντανακλά την αβεβαιότητα στην ίδια την αγορά», τόνισε μιλώντας στο CNBC ο Jason Hamilton, trader κρυπτονομισμάτων.