Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Πατάτες γιαχνί μοναστηριακές


Υλικά

1 κιλό πατάτες

3 κρεμμύδια

4 σκελίδες σκόρδο

 
 
 
 
 
180 γραμμ. ελαιόλαδο

4 φύλλα δάφνης

μαύρο πιπέρι σε κόκκους

αλάτι

ρίγανη

κύμινο

κανέλα

κόκκινο γλυκό πιπέρι (πάπρικα)

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα πλένουμε.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε τα σκόρδα σε φετούλες.

Βάζουμε σε χαμηλή, φαρδιά κατσαρόλα (ταβά) το λάδι και τα κρεμμύδια-σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς.

Βάζουμε μέσα στον ταβά τις πατάτες και ανακατεύουμε 2-3 φορές όλα μαζί.

Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπαστούν οι πατάτες και ρίχνουμε τη δάφνη,το πιπέρι,το αλάτι δυναμώνοντας τη φωτιά.

Ύστερα από 30 λεπτά προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τον πελτέ αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.

Έπειτα από 15 λεπτά, χαμηλώνουμε ακόμα περισσότερο τη φωτιά και κουνάμε τον ταβά. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα,για να μη λειώσουν οι πατάτες.Ύστερα από 15 λεπτά είναι έτοιμο.