Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Τιτάνια μάχη της πυροσβεστικής σε έξι μέτωπα στη Ζάκυνθο - Σε πύρινο κλοιό το νησί, απειλήθηκε χωριό τη νύχτα


Νύχτα φωτιάς ήταν αυτή που πέρασε για τη Ζάκυνθο, όπου μαίνονται φωτιές σε έξι μέτωπα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν πολύ μεγάλη μάχη, ενώ έχουν φτάσει και ενισχύσεις από πολλά μέρη της Ελλάδας.

Το... 

 
 
 
 
 
πιο απειλητικό μέτωπο είναι αυτό στην περιοχή Κοιλιωμένος, όπου καίγεται πυκνό δάσος. Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και τη νύχτα απειλήθηκε το χωριό Αγαλάς, όπου όλοι οι κάτοικοι ήταν τη νύχτα στο πόδι, βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν. Τελικά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά στο Καταστάρι, όπου το έργο της πυροσβεστικής είναι δύσκολο επειδή η φωτιά καίει σε δύσβατα σημεία μέσα σε χαράδρα.

Σε διάστημα μίας ώρας, λίγο μετά τις 11 χθες βράδυ, έως λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ξέσπασαν ακόμα τέσσερις πυρκαγιές στο νησί, όλες στην περιοχή Βολίμες: στις Ελιές, το Αστέρι και το Αλωνάκι και τη Σκούτα στις Άνω Βολίμες.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην Ζάκυνθο φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών. Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 80 πυροσβέστες και 30 άτομα πεζοπόρο με 30 οχήματα, με τις ενισχύσεις να έχουν φτάσει από τη Στερεά Ελλάδα, τη Δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο. Με το πρώτο φως της μέρας αναμένεται να αρχίσουν και ρίψεις νερού από εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

(φωτογραφία αρχείου)