Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Το μέλι της Λήμνου


Γράφει, ο Θόδωρος Δημητριάδης

Η Λήμνος είναι ένα απέραντο χαλί από αγριολούλουδα. Εκτός απ’ το θυμάρι που μοσχοβολάει όλο το χρόνο, στη Λήμνο υπάρχουν εκατοντάδες φυτά και βότανα, όπως ρίγανη, χαμόμηλο, μαντζουράνα, φασκόμηλο, βατόμουρα κ.ά.

Το...




Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει ξεκινήσει ήδη από χρόνια μια προσπάθεια αξιοποίησης αυτού του μοναδικού θησαυρού, με φυτώριο αρωματικών φυτών στο χωριό Λιβαδοχώρι.

Το θυμαρίσιο μέλι της Λήμνου φημίζεται για το έντονο άρωμά του και τη φίνα γεύση του. Πολλές μεγάλες επώνυμες εταιρίες παραγωγής και συσκευασίας μελιού αγοράζουν κάθε χρόνο μεγάλες ποσότητες χύμα το θυμαρίσιο μέλι της Λήμνου, για να εμπλουτίσουν με άρωμα και γεύση τα μέλια από άλλες περιοχές της χώρας.

Πριν λίγες μέρες στην παγκόσμια έκθεση-διαγωνισμό τροφίμων του Λονδίνου, όπου πήραν μέρος 12.000 προϊόντα διατροφής, η Λήμνος με το μέλι της απέσπασε 4 πρώτα βραβεία:

Wild thyme honey

Organic wild thyme honey

Wild flowers & Wild thyme honey

Organic wild flowers & Wild thyme honey

Μεγάλη έρευνα διεθνών πανεπιστημίων αποκάλυψε ότι οι Έλληνες έχουν αυξημένες επιδόσεις στον έρωτα και το σεξ, επειδή καταναλώνουν πολύ γιαούρτι με μέλι και καρύδια...