Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

ΛΙΤΟΧΩΡΟ: Εξαιρετική Μουσική βραδιά με την Πανσέληνο του ΑυγούστουΜια πολύ όμορφη βραδιά είχαν την τύχη να ζήσουν, όσοι παραβρέθηκαν την Δευτέρα 7 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο κατάμεστο από κόσμο Θεατράκι του Πάρκου Λιτοχώρου.

Το... 


  

  


Τμήμα Καντάδας της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, παρουσίασε μια Βραδιά Καντάδας, υπό την διεύθυνση του άξιου

μαέστρου της Γιώργου Μπελογιάννη. Ο αφηγητής της εκδήλωσης Μιχάλης Φαργκάνης, με ένα σύντομο λογύδριο συνέδεσε και εξήγησε πως η καντάδα στο Λιτόχωρο, ξεκίνησε και οφείλεται στους ναυτικούς προγόνους μας, αφού έφεραν τα Επτανησιώτικα ακούσματα στην κωμόπολή μας.

Οι σύντομοι χαιρετισμοί του Προέδρου της Χορωδίας μας Παναγιώτη Χρυσικού και του Δημάρχου Δήμου Δίου-Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου, έδωσαν το στίγμα και την σπουδαιότητα της καλλιτεχνικής βραδιάς αλλά και περισσότερο χρόνο στους θεατές να απολαύσουν τις όμορφες καντάδες. Υπό το φως της πανσελήνου του Αυγούστου και κάτω απ΄τη σκιά του μυθικού Ολύμπου, ακούστηκαν όμορφα, ρομαντικά τραγούδια που ξύπνησαν πολλές μνήμες στους παλιούς.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, με πιο σύγχρονα και ελαφρά τραγούδια, έδωσαν το ανάλαφρο στίγμα τους, χορεύοντας βαλς και ταγκό ο Γιώργος Πίνος με την Χρύσα Μπάρα και ο Μιχάλης Πίνος με την Νικολέτα Μπονοβόλια. Οι μουσικοί που έπαιξαν ήταν : ο Γιώργος Τσαπράνης μαντολίνο και μπουζούκι, ο Βαγγέλης Τσίντσιφας ακορντεόν και η Μαρίκα Φωτοπούλου βιολί.
     ‘Ολοι οι θεατές σιγοτραγούδησαν μαζί με τους Χορωδούς, ζητώντας στο τέλος της εκδήλωσης περισσότερα τραγούδια. Οι Χορωδοί που συμμετείχαν είναι οι παρακάτω:
Γρηγόρης Αδαμόπουλος,       Γιάννης Βαμβάκος,         Στέργιος Δότσιος,
Βασίλης Ευγενής,                  Νίκος Ζαχόπουλος,         Δημήτρης Καρατέγος,
Γιώργος Κουκουλογιάννης,  Χρήστος Κουτσιμανής,   Χρήστος Κρανιώτης,
Θανάσης Λέϊνας,                   Βαγγέλης Μαλαμάκης,    Διονύσης Μόχλας,
Δημήτρης Μπελογιάννης,     Γιάννης Πουρλιώτης,       Γιάννης Ρέππας,
Γιάννης Σαμαράς,                  Νίκος Σκρέτας,                Γιάννης Σπαθάρας,
Γιώργος Τσαρδούνης,            Γιάννης Τσίντσιφας,        Νίκος Φαρμάκης

     ‘Ηταν μια όμορφη βραδιά που σε συνδυασμό με τον ρομαντισμό της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, θα μείνει στη μνήμη όσων παραβρέθηκαν.
                               
Το Δ.Σ.
της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”