Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ: "ΑΠΟΨΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ"


Ματθαίου 13,4 ἰδοὺ ἐξῆλθεν ὁ σπείρων τοῦ σπεῖραι. καὶ ἐν τῷ σπείρειν αὐτὸν ἃ μὲν ἔπεσε παρὰ τὴν ὁδόν, καὶ ἐλθόντα τὰ πετεινὰ κατέφαγεν αὐτά·

Ματθαίου 13,5 ἄλλα δὲ ἔπεσεν ἐπὶ τὰ πετρώδη, ὅπου οὐκ εἶχε γῆν πολλήν, καὶ εὐθέως ἐξανέτειλε διὰ τὸ μὴ ἔχειν βάθος γῆς,

Ματθαίου. 13,8 ἄλλα δὲ ἔπεσεν ἐπὶ τὴν γῆν τὴν καλὴν καὶ ἐδίδου καρπὸν ὃ μὲν ἑκατόν, ὃ δὲ ἑξήκοντα, ὃ δὲ τριάκοντα.
Δεν φτάνει η καλλιέργεια αν δε αποδώσει καρπούς >............................. ..............................

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017 στο Λιτόχωρο, έγινε η συνάντηση νέων και νέων ζευγαριών που συνέπεσε, λόγω αναβολών, με την τελευταία καλοκαιρινή απόδραση του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος με τη συμμετοχή και πενήντα νέων σπουδαστών του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελιγραδίου με την ευλογία της Αυτού Μακαριότητος του Πατριάρχη Σερβίας και Αρχιεπισκόπου Πεκίου, Μητροπολίτου Βελιγραδίου και Καρλοβικίου κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ (κατά κόσμον Μίροσλαβ Γκαβρίλοβιτς ), και του Ποιμενάρχη μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
Στην αρχή και στον κατάμεστο πιστών Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου τελέστηκε εσπερινός και Παράκληση χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης και στη Γραμματεία του Μητροπολιτικού και Επισκοπικού Δικαστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως, πατρός Διονυσίου Γκόλια,
Ακολούθησε συνεστίαση και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με θαυμάσια παραδοσιακά ακούσματα και ήχους βγαλμένους από τις παραδόσεις των δύο χωρών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου. ( Θυμάμαι που τελέσθηκαν τα εγκαίνια της αίθουσας το έτος 1972, όντας ο ίδιος μαθητής της ΄Εκτης τάξης του Εξαταξίου Γυμνασίου Λιτοχώρου , από τον αείμνηστο Μακαριστό Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης( επί Αρχιερατείας του τιτλοφορήθηκε η Ιερά Μητρόπολη από Κίτρους, σε Κίτρους και Κατερίνης ) κυρό ΒΑΡΝΑΒΑ ( κατά κόσμον Νικόλαος Δημητρίου Τζωρτζάτος ( Γλωσσομαθής και Πολυγραφότατος, προικισμένος με σπάνια χαρίσματα και με τη φήμη του να ξεπερνά τα σύνορα της πατρίδας μας ), - Μάλιστα στον παλαιό Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως το έτος 1965 χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο - Δεύτερος βαθμός της Ιερωσύνης - τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης ΄Ελλάδος κυρό ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ - και με χοράρχη τον φιλόλογο καθηγητή μας και Ιεροψάλτη Νίκο Κάκαλο του Χρήστου , ψάλαμε τη φήμη του Μητροπολίτη χοροδιακά, όλη η Έκτη τάξη, καθώς εισέρχονταν στην αίθουσα - <<Βαρνάβα του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου, της Αγιωυάτης Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης, Υπερτίμου και Εξάρχου πάσης Πιερίας, Ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου, Πολλά τα έτη >>) .

΄Αριστη η διοργάνωση της συνεστίασης . Βοήθησαν οι Ιερείς του Ναού ( σερβίριζαν τα νόστιμα εδέσματα, ποτά και φρούτα ), οι επίτροποι του Ναού και πολλές εθελόντριες κυρίες που τα ετοίμαζαν .
Μετά το φαγητό πήρε το λόγο ο ΣεΒασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο οποίος μεταξύ των άλλων ευχαρίστησε τους Ιερείς του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, του επιτρόπους, τις εθελόντριες κυρίες και τους Σέρβους πατέρες που βρίσκονται στους πρόποδες του Ολύμπου για να γιορτάσουν την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.
Πήρε το λόγο και ο Σέρβος επικεφαλής και οργανωτής της αποστολής Ιερέας πατήρ Βλάντα Μαρίνκοριτα, ο οποίος εκφράσθηκε με αγαθούς λόγους για την εδώ διαμονή τους και για το Λιτόχωρο.
Κατόπιν ο επιχώριος Μητροπολίτης μας, πήγε σε όλα τα τραπέζια και συνομίλησε με τα παιδιά . Εξάλλου είναι και γλωσσομαθής.


΄Ενα χειρόγραφο από έναν σπουαστή:
<<Είμαστε παιδιά από τρία σχολεία Θεολογίας . ΄Ηρθαμε στην Κατερίνη . Αυτό διοργάνωσε ο Ιερεύς Βλάντα Μαρίνκοριτα και το Γραφείο Αποστολής από Βελιγράδι . Εδώ είναι παιδιά Πανεπιστήμιο.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ >>.
Η ωραία και χαρούμενη αυτή βραδιά θα μείνει αξέχαστη σε όλους.

Πρώτα ο Θεός, και του χρόνου!!!

Γιώργος Γιαννουλόπουλος.