Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ένταση με τους μεταλλωρύχους: Εισέβαλαν στο υπουργείο Ανάπτυξης - ΒΙΝΤΕΟ


Μεταλλωρύχοι εισέβαλαν στο υπουργείο Ανάπτυξης με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τις αστυνομικές δυνάμεις στον... 

 
 
 
 
 
 
 
 
περιβάλλοντα χώρο.

Κάποιοι από τους μεταλλωρύχους κατάφεραν να περάσουν μέσα στο κτίριο.

Συγκεκριμένα, τρία λεωφορεία με εργαζόμενους από τις Σκουριές έφτασαν νωρίς σήμερα το πρωί στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι εργαζόμενοι μόλις κατέβηκαν από τα λεωφορεία με μια αιφνιδιαστική κίνηση έκαναν έφοδο στο υπουργείο Ανάπτυξης και μια ομάδα κατάφερε να περάσει μέσα παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

Ομάδα εργαζομένων που αποτελούνταν από περίπου δέκα άτομα έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και πέρασαν στο εσωτερικό του υπουργείου, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο και ανήρτησαν πανό.

Ακολούθησαν επεισόδια στην είσοδο του υπουργείου και αυτή την ώρα μια ομάδα μεταλλωρύχων βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Από τα παράθυρα, μάλιστα, κάνουν το σήμα της νίκης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους εμποδίσουν χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην υπόθεση με την Eldorado Gold.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Ζαφειρούδας δήλωσε στην ΕΡΤ1 πως «δεν θα αποχωρήσουν αν δεν λάβουν σήμερα τις άδειες».

Οι μεταλλωρύχοι έχουν ζητήσει, όπως αναφέρουν, συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο.

«Το υπουργείο μας εμπαίζει, δεν έχουμε λάβει απαντήσεις», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

«Αυτή την στιγμή κάναμε αυτές τις κινήσεις γιατί θέλουμε και αύριο να έχουμε δουλειά. Έχουμε κάνει άπειρα αιτήματα να συναντηθούμε με τον αρμόδιο υπουργό, αλλά δεν μας δέχονται. Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να πάρουμε τις άδειες».

Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ εκπρόσωπός τους, αναμένονται και άλλοι μεταλλωρύχοι στην Αθήνα και προανήγγειλε κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος των μεταλλωρύχων μιλώντας στον real fm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή είπε ότι «οκτώ μήνες ακούμε ‘θα’ για τις άδειες» και ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνουν στο χώρο του υπουργείου οι 150 εργαζόμενοι μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.