Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Οι καλύτερες ιδέες για πρωινό και... μη κολατσιό (φώτο)

 
Μία από τις κυριώτερες ώρες του σχολείου είναι το... διάλειμμα. Ενώ φυσικά, το κολατσιό αποτελεί αναπόσπαστο συνοδό ενός μαθητή στο σχολείο.

Είναι... 

 
 
 
υπόθεση που οι μαμάδες δεν παίρνουν αψήφιστα αφού το σακίδιο με τα σνακ των παιδιών για το σχολείο είναι ένα βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Ετοιμάσαμε λοιπόν μια λίστα με νόστιμες επιλογές που οι μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν.

Οι πίτες παντός τύπου και τα κλασικά κυρίως κέικ είναι από τα πιο αγαπημένα σνακ στο ταπεράκι του μαθητή.



Σπανακοκέικ

Την πίτα στην Ελλάδα δεν μίσησε ποτέ κανείς. Ωστόσο, δεν ξέρουν όλοι να ανοίγουν φύλλο και ακόμη κι αν ξέρουν, ενίοτε δεν έχουν τον χρόνο ή τη διάθεση να αναστατώσουν μια κουζίνα. Αυτό το κέικ δίνει ατόφια τη γεύση της κλασικής σπανακόπιτας με ελάχιστο κόπο και χωρίς να διεκδικεί το ταλέντο της νοικοκυράς στα μυστικά του πλάστη.



Κοτομπουγάτσα με γραβιέρα

Μια πεντανόστιμη αλμυρή μπουγάτσα…

Μπουρεκάκια με φέτα, ανθότυρο και δυόσμο

Τραγανά απέξω, με απαλή τυρένια γέμιση στο εσωτερικό τους, είναι ό,τι πρέπει για πρώτο πιάτο, για να συνοδεύσετε ένα ποτήρι κρασί, για την όποια μικρή πείνα της μέρας…



Γρήγορη τυρόπιτα

Η τυρόπιτα τελικά δεν είναι τόσο μπελαλίδικο φαγητό όσο φαίνεται…



Πεϊνιρλί

Λαχταριστά αφράτα πεϊνιρλί με λιωμένο κασέρι και μυρωδάτο φρέσκο βούτυρο, που μόλις βγουν από το φούρνο αχνιστά θα γίνουν ανάρπαστα!

Τυροπιτάκια κουρού

Νόστιμα και μυρωδάτα πιτάκια με 3 διαφορετικές γεμίσεις που μπορείτε να τα καταναλώσετε ακόμα και κρύα. Το τέλειο σνακ για το γραφείο ή το απογευματινό τσιμπολόγημα.

Τυροκουλούρα πλεχτή

Η πιο νόστιμη τυροκουλούρα γίνεται με σπιτική ζύμη και πλούσια γέμιση τυριών εμπλουτισμένη με μπαχαρικά και μυρωδικά. Ετοιμάζεται εύκολα και κερδίζει τις εντυπώσεις με τη γεύση και την εμφάνισή της.

Στριφτή πιπερόπιτα

Με πιπεριές φτιάχνεται μια πεντανόστιμη και άκρως καλοκαιρινή πίτα που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση και τα αρώματά της.

Σάντουιτς και μικρές μπουκιές

Τα πιτσιρίκια αγαπούν επίσης και τα σαντουιτσάκια αλλά και άλλες μικρές νοστιμιές που φτιάχνει η μαμά με τα χεράκια της.



Club sandwich με κοτόπουλο, μπέικον και αβοκάντο

Ένα club χωράει μέσα του ό,τι μας αρέσει αλλά και ό,τι έχει το ψυγείο μας! Το πιο χορταστικό και πιο εντυπωσιακό από όλα τα σάντουιτς, δεν γίνεται μόνο με ψωμί του τοστ αλλά και με κάθε ψωμί κομμένο σε λεπτές φέτες. Σ’ αυτή τη συνταγή, δοκιμάστε το με το βραστό κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη.

Wraps γαλοπούλας για παιδιά

Ένα χορταστικό σνακ με γαλοπούλα, μπέικον, καρότο και τυρί που θα λατρέψουν τα παιδιά. Είναι ό,τι πρέπει για το καλαθάκι του σχολείου αλλά και για απογευματινό σνακ.



Μαφινομελετίτσες σε 3 γεύσεις για σάντουιτς

Κάνουμε τις ομελέτες σαν μάφιν, που γεμίζονται με νόστιμα υλικά και ψήνονται στο φούρνο για να γίνουν ακόμη πιο υγιεινές και μαζί τους φτιάχνουμε λαχταριστά σάντουιτς για το πρωινό, το καλαθάκι του σχολείο, το ταπεράκι του γραφείου και το πικ νικ.

Muffins λαχανικών

Τα αλμυρά μάφιν είναι από τα πιο νόστιμα ορεκτικά ή σνακ. Δοκιμάστε τα χωρίς να βάλετε κρέας ή κοτόπουλο αλλά διάφορα λαχανικά και θα μάς θυμηθείτε.

Muffins με κολοκυθάκια και τυρί

Υπέροχα, αλμυρά κεκάκια για το πρωινό σας, που αρέσουν πολύ και στα παιδιά και γίνονται ιδανική πρόταση για το κολατσιό στο σχολείο.

Κεφτεδάκια με σπανάκι και φασόλια

Ένας έξυπνος, νόστιμος και δημιουργικός τρόπος για να… ξεγελάσετε τα πιτσιρίκια που αρνούνται να βάλουν στο πιάτο τους τα τόσο νόστιμα και ωφέλιμα όσπρια.

Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα

Τα πιροσκί γεμίζουν με φέτα και άνηθο και γίνονται μικρά, λαχταριστά και πολύ αρωματικά ορεκτικά για να συνοδέψετε τη μπίρα και το κρασί σας.

Μπουκίτσες σφολιάτας γεμιστές με τυρί και λουκάνικο κοκτέιλ

Ένα μεζεδάκι της ευκολίας για τα πάρτι και τις επισκέψεις φίλων. Συνοδεύουν ιδανικά το κρασί και τη μπίρα σας.

Και τώρα… κάτι γλυκό



Μπισκότα σφολιάτας αλμυρά και γλυκά

Αυτά τα μπισκότα τα λένε palmier. Στα γαλλικά θα πει φοίνικας. Γιατί; Γιατί θυμίζουν στην όψη φοίνικα. Στο προφίλ τουλάχιστον… Είναι πολύ νόστιμα και φτιάχνονται πανεύκολα. Γι’ αυτό θα τα δείξουμε σε δυο εκδοχές: Μια αλμυρή και μια γλυκιά.