Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Παρότι η 13η Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού - Αιγάνης του Δήμου Τεμπών, ήταν η πιο επιτυχημένη, η πιο παραγωγική και με καλή τιμή χωραφιού...Τιμή στο ράφι, δεν γνωρίζω!!!

 
Kυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 - 13η Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού - Αιγάνης του Δήμου Τεμπών.

Την λέξη Ακτινίδιο την πρωτοάκουσα το έτος 1977, στο δεύτερο έτος στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης - Π.Α.Θ. - στο μάθημα Γεωπονικά που μας δίδασκε ο καθηγητής Θεόδωρος Ψαριώτης.

Επειδή μάλιστα είχε συγγενείς στο χωριό μου το Λιτόχωρο  μου πληροφόρησε ότι τα ακτινίδια τότε
ξεκίνησαν την καλλιέργειά τους από την Πιερία.
Πράγματι...  

 
 
 
οι άνθρωποι αυτού του Δήμου συμμετέχουν στην επανάσταση της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Η πολυπληθής γιορτή ξεκίνησε με τον Αγιασμό που τέλεσε ο Ιερέας του Πυργετού αιδεσιμότατος Πατέρας Αλέξανδρος....Ευλόγησε και ράντισε - φώτισε προϊόντα - λαό και άρχοντες.

Τελετάρχης της εκδήλωσης η κομψή υπάλληλος του Δήμου Τεμπών Πέρσα Ευαγγέλου.

Την εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό ο επιχώριος και Πυργετινός την καταγωγή, φίλος Δήμαρχος του Δήμου Τεμπών Κώστας Κολλάτος, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε: "Σας καλωσορίζουμε στη 13η Γιορτή Ακτινιδίου που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Τεμπών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.Το ακτινίδιο ενισχύει την υγεία του ανθρώπου, λόγω των φυσικών χαρακτηριστικών του και ο Πυργετός και Αιγάνη έχουν την τιμητική τους αυτόν τον καιρό, όπως και κάθε Φθινόπωρο άλλωστε. Ο καρπός του ακτινιδίου είναι ένα εξαίσιο προϊόν που βοηθά στην ανταγωνιστικότητα της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Επίσης συμβάλλει στην συγκράτηση του πληθυσμού στην περιφέρεια καθώς και στον πρωτογενή τομέα.

Σαν δημοτική αρχή είμαστε δίπλα σ΄ ένα τομέα όπως ο πρωτογενής που χρειάζεται διαρκή στήριξη, ενίσχυση, προβολή και ανταγωνιστικότητα. Είναι χαρά μας να βλέπουμε πολλούς νέους να ασχολούνται με την αγροτική οικονομία και είναι ελπιδοφόρο να βλέπουμε κάθε χρόνο τις στρεμματικές εκτάσεις να αυξάνονται και τις υπάρχουσες ομάδες παραγωγών να προοδεύουν, να μεγαλώνουν και να σχεδιάζουν πέρα από την παραγωγή, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Ακολούθως χαιρέτησαν oι : Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της ΄Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος - ΕΝ.Π.Ε. - Κώστας Αγοραστός, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Λάρισας Χρήστος Κέλλας , εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού Βασίλης Νταλαπάσχας . εκπρόσωπος ομάδας παραγωγών Αιγάνης Νίκος Χριστοδούλου και ο Δημήτρης Σταυρίδης , Προϊστάμενος Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής - ΔΑΟΚ - της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας - Περιφέρειας Θεσσαλίας. ΄Ολοι αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που κάνουν οι γεωργοί - καλλιεργητές και ότι όλοι είναι δίπλα τους.

Για λόγους πέρα από τη θέλησή τους να παραβρεθούν, έστειλαν επιστολές όπου χαιρετίζουν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Λάρισας Νίκοςς Παπαδόπουλος και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νομού Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στο τέλος της όμορφης και χρήσιμης εκδήλωσης χόρεψε τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών. Επίσης όλοι είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και εδέσματα από ακτινίδιο από τον δραστήριο νεοσύστατο Σύλλογο Γυναικών Πυργετού καιν την Πρώτη Πρόεδρο του Συλλόγου και Ιδρυτικό μέλος , την κομψοτάτη και πολυδραστήρια Βάγια Βασιλείου.

Επίσης ο σεφ Λευτέρης Κουτσιμανής μαζί με τους σπουδαστές του 2ου ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ , μας πρόσφεραν διάφορές γεύσεις ακτινιδίου.

Τίμησαν με την παρουσία τους την 13η γιορτή:

O λαός του Δήμου Τεμπών και άλλων περιοχών.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Τεμπών Κώστας Κολλάτος

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Ο Βουλευτής Χρήστος Κέλλας.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θανάσης Λαϊνας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρατέγος.

Οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Τεμπών Αχιλλέας Διψάνας, Κώστας Νταφούλης και Στέλιος Σαϊτης.

Ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Γιώργος Μανώλης.

Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων, συνεταιρισμών, συλλόγων και μαζικών φορέων και οργανώσεων.

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι Ξανθή Ζησάκη και Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού

Αθλητισμού Περιβάλλοντος και Παιδείας - ΔΟΠΑΠΕΠ - του ΔήμουΤεμπών, Χρήστος Τσάτσαρης, Τσούγιας Χρήστος και πρώην Αντιδήμαρχος, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικός σύμβουλος Ευθύμιος Μπουζέκης, σαν να διέκρινα και τον Δημοτικό σύμβουλο Δημήτριο Μαϊμάρη, Τοπικοί Σύμβουλοι, η Τοπική Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Αιγάνης, συνάδελφος εκπαιδευτικός και Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ομολίου Λάρισας, συμπαθητική, Ντόρα Αναγνωστοπουλου, ο φίλτατος ακούραστος Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών ΛΑΜΠΡΟΣ Ζάρρας, Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της περιοχής, ο συνάδελφος γαμπρός μας στο Λιτόχωρο Χρήστος Νταλαπάσχας, ο Δάσκαλο -Προϊστάμενος πρώην Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης Γιώργος Γιαννουλόπουλος, μετά της συνοδείας του και πολλοί άλλοι.

Τελευταία άφησα το ΠΡΩΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΝΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΥΡΓΕΤΟΥ Βάγια Βασιλείου Πρόεδρος - Βιβή Πετρωτού Αντιπρόεδρος - Βαλσαμή Ρήγα Γενική Γραμματέας - Μαρία Ντάβα Ειδική Γραμματέας -Αφροδίτη Κολλάτου Ταμίας - και μέλη ΄Ελενα Αναγνωστοπούλου και Βασιλική Δημουλά.

ΠΟΛΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ!!!

ΚΑΛΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ 14η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗ!!!

Γιώργος Γιαννουλόπουλος.