Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Έλαφος Πιερίας: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΙΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - Ο ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΟΛΟΪ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΗ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

 
Μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης πραγματοποιήθηκε χθες στην Έλαφο Πιερίας ενώπιον πλήθους κόσμου η τελετή αποκάλυψης της προτομής του Ήρωα Εφέδρου Ανθυπασπιστή Διαβιβάσεων Νικόλαου Τσιγκαρόπουλου, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος σε ηλικία 22 ετών κατά των Τούρκων εισβολέων τον Αύγουστο του 1974.
Πριν... 






από τα αποκαλυπτήρια της προτομής στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμίσεως της Θεοτόκου ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου.

Για τον Ήρωα και τα δραματικά γεγονότα του 1974 στην Κύπρο μίλησε ο υποστράτηγος εν αποστρατεία Σπυρίδωνας Δελής, διοικητής του Νικόλαου Τσιγκαρόπουλου κατά τη μάχη της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο.

Επίσης μίλησαν ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και ο πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισανίδης, ο οποίος είναι και ο δωρητής της προτομής.

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής, η οποία ήταν καλυμμένη από την ελληνική σημαία και κατόπιν πραγματοποιήθκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, οι βουλευτές Πιερίας Χάρης Τζαμακλής και Στεργιος Καστόρης, ο πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισανίδης, ο στρατηγός Νικόλαος Σαμψών, ο υποστράτηγος Σπυρίδωνας Δελλής, ο συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι κ.α.

Ο ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ

Όταν ο δήμαρχος παρέδωσε την ελληνική σημαία που σκέπαζε την προτομή στη μάνα του Ήρωα, την κυρία Ολυμπία, η οποία έκλαιγε συνεχώς καθ όλη τη διάρκεια της τελετής, αυτή πήρε την σημαία, την πίεσε δυνατά στο πρόσωπο της και την φιλούσε, κλαίγοντας γοερά και φωνάζοντας "Νίκο, Νίκο, παλικάρι μου". Κανένας δεν μπόρεσε να μείνει ασυγκίνητος από αυτήν την σπαρακτική σκηνή και όλος ο κόσμος έκλαψε.

Η τελετή έληξε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Κατόπιν η γυναικεία χορωδία της Ελάφου ερμήνευσε δύο παραδοσιακά τραγούδια, το ένα αφιερωμένο στην μάνα και το δεύτερο ένα ποντιακό τραγούδι αφιερωμένο στην ειρήνη.