Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Επίσημη παρουσίαση του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στη Θεσσαλονίκη και το Φεστιβάλ Ολύμπου - ΦΩΤΟ


Στη επίσημη παρουσίαση του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στη Θεσσαλονίκη έγινε κεντρική αναφορά στο Φεστιβάλ Ολύμπου ως άριστη πρακτική πολιτιστικής διπλωματίας.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας... 











(http://helleniculturaldiplomacy.gr/) αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό φορέα Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα. Η δράση του ινστιτούτου αναπτύσσεται σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους κυβερνητικούς φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιστημονικά ινστιτούτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαθέτει παραρτήματα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού που αναπτύσσουν αυτόνομες και ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, με γνώμονα όμως τις γενικότερες ανάγκες και κατευθύνσεις του Ινστιτούτου, όπως αυτές προκύπτουν απ’ την κεντρική διοίκηση του οργανισμού στην Αθήνα.

Μέσα από την επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη διαφορετικών τομέων της Πολιτιστικής Διπλωματίας, το ΕΙΠΔ, στοχεύει στην προβολή μιας ελκυστικής εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό που θα αναδεικνύει τα ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της, συμβάλλοντας παράλληλα στη βελτίωση των επίσημων διμερών, περιφερειακών και πολυμερών διπλωματικών επαφών της χώρας μας, αλλά και στη σύσφιξη των σχέσεων των λαών μέσα από τα πανανθρώπινα αγαθά και νοήματα που μόνο ο Πολιτισμός μπορεί να κομίσει.

Η κα. Αλεξάνδρα Παλαιοσελίτη, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Ινστιτούτου και εισηγήτρια της ημερίδας ανέδειξε τον πιο επιτυχημένο θεσμό πολιτισμού της περιοχής και αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάδειξη του Φεστιβάλ ως φορέα διπλωματίας πολιτισμού μέσα από τη διεθνοποίηση του με την καθιέρωση το 2010 του θεσμού της τιμώμενης χώρας από τον πρόεδρο του ΔΣ του Φεστιβάλ κο. Γρηγόριο Παπαχρήστο.

Στην εκδήλωση του Ινστιτούτου το ΔΣ του Φεστιβάλ εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ κα. Χάιδω Παπαχατζή.

Τα φεστιβάλ διεθνώς αποτελουν κύριους πυλώνες διάχυσης του πολιτισμού και λειτουργούν ως πρεσβευτές στο εξωτερικό. Οι διμέρεις ανταλλαγές, οι συνεργασίες και οι αμοιβαία επωφελείς δράσεις ειδικά στον πολιτισμό πλέκουν ένα δίκτυο σχέσεων που αποτελεί αναμφισβήτητα σημαντική επικουρία για τη διεθνή διπλωματία.