Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Εξ ονόματος και του κατά σάρκαν αδελφού μου Ιωάννη Γιαννουλοπούλου του Δημητρίου και της Παρασκευής, θεωρώ υποχρέωση να ευχαριστήσουμε δημοσίως, τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο, Προϊστάμενο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, πατέρα Μιχαήλ Μπατσαρά.

Την...   



Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, ο παπα - Μιχάλης μας, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, από του Ιερού Βήματος, εξέφρασε δημόσια τις Ευχαριστίες της Εκκλησίας και τις Προσωπικές του, για την μικρή δωρεά -ιδίοις δαπάναις - ( η εκκλησία έδωσε τα σχέδια ) - που πρόσφερε η ελαχιστότητά μας - εμού και του αδελφού μου - στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, κατασκευάζοντας μία κρήνη ( βρύση ), έμπροσθεν του Ιερού Ναού, εις ευλογίαν μας και εις μνήμην των αειμνήστων προγόνων μας. (παππούδες - γιαγιάδες - γονείς μας - Θείους μας, Θείες μας και των νηπίων αδελφού Μερκουρίου και αδελφής Μαρίας).

ΕΔΙΨΗCΕΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ
ΠΡΟC ΤΟΝ ΘΕΟΝ
ΤΟΝ ΙCXYPON, TON ZωΝΤΑ΄
ΠΟΤΕ Ηξω ΚΑΙ ΟΦΘΗCOMAI
Tω ΠΡΟCωΠω TOY ΘΕΟΥ!

Δεν πολύ ήθελα, αλλά επειδή δεν είμαι της αρχής "μη γνώτω η δεξιά σου, τι ποιεί η αριστερά σου", δέχθηκα τις ευχαριστίες δημόσια.

Είπε λοιπόν ο πατήρ Μιχαήλ:

"΄Οπως όλοι γνωρίζετε, ότι φτιάχνουμε στον Ιερό Ναό, τα κάνετε εσείς με τις προσφορές Σας. Η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου δεν έχει χρήματα. Κι από που, να τα έχει!!! ΄Ολα είναι έργα δικά σας. ΄Ετσι και η βρύση είναι δωρεά των αδελφών Γιαννουλόπουλου Γεωργίου και Ιωάννου. Τους ευχαριστούμε και δημόσια!!! Τώρα, επειδή ανακαλύψαμε στην αποθήκη της εκκλησίας μας, σπάνιες - παλιές εικόνες και σπάνια άλλα κειμήλια, θέλουμε να φτιάξουμε στο γυναικωνίτη, ένα εκκλησιαστικό μουσείο...όπως έχουμε στο Λιτόχωρο Ναυτικό Μουσείο, να κάνουμε κι εδώ μουσείο για να αναδείξουμε τα κειμήλια ...Κάθε προσφορά, δεκτή!!!"... 
Πάτερ, έχει ο Θεός ... ΄Ακουσαν οι Πιστοί!!!

Γιώργος Γιαννουλόπουλος.