Μετά από κάθε μαγείρεμα, συνήθως οι κεραμικές εστίες είναι οι πρώτες που λερώνονται δυσκολεύοντας μας αργότερα στο καθάρισμα.
Το...
Το...
βασικό μυστικό είναι αυτές να καθαριστούν αμέσως μετά την εμφάνιση των λεκέδων γιατί όταν αυτοί μένουν για ώρες, τα πράγματα δυσκολεύουν. Υπάρχει, λοιπόν, τρόπος να καθαρίσουν και μάλιστα με υλικά από την ίδια την κουζίνα. Η λύση βρίσκεται στη μαγειρική σόδα και στο λευκό ξίδι.
Φτιάξτε μια πάστα από αυτά τα δύο υλικά. Χρειάζεται λίγη ποσότητα μαγειρική σόδα και μερικές μόνο σταγόνες λευκό ξίδι. Αφήστε την πάστα να δράσει πάνω στην κρύα κεραμική εστία για περίπου δεκαπέντε λεπτά και έπειτα καθαρίστε καλά με ένα μαλακό πανί μέχρι να αφαιρεθούν τελείως τα υπολείμματα. Περάστε στο τέλος και με ένα βρεγμένο πανί και είναι έτοιμες.
Για τους πολύ επίμονους λεκέδες χρησιμοποιήστε τις ειδικές ξύστρες για κεραμικές εστίες.
Φτιάξτε μια πάστα από αυτά τα δύο υλικά. Χρειάζεται λίγη ποσότητα μαγειρική σόδα και μερικές μόνο σταγόνες λευκό ξίδι. Αφήστε την πάστα να δράσει πάνω στην κρύα κεραμική εστία για περίπου δεκαπέντε λεπτά και έπειτα καθαρίστε καλά με ένα μαλακό πανί μέχρι να αφαιρεθούν τελείως τα υπολείμματα. Περάστε στο τέλος και με ένα βρεγμένο πανί και είναι έτοιμες.
Για τους πολύ επίμονους λεκέδες χρησιμοποιήστε τις ειδικές ξύστρες για κεραμικές εστίες.