Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Όλους ήθελε να τους κάψει, έλεγε 50χρονος από χωριό του Ηρακλείου


Πήγε να κάψει τους αστυνομικούς και να αυτοπυρποληθεί ένας 50χρονος σε χωριού του Ηρακλείου. Εισέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα και αφού περιέλουσε με βενζίνη έναν αστυνομικό και έναν πολιτικό υπάλληλο, έριξε βενζίνη και πάνω του και στην συνέχεια προσπάθησε να βάλει φωτιά...

Όλους... 

 
 
 
 
ήθελε να τους κάψει-έτσι έλεγε μέσα στο παραλήρημα του-ο 50χρονος από χωριό του Ηρακλείου, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης εισέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Μύρωνα και αφού περιέλουσε με βενζίνη έναν αστυνομικό και έναν πολιτικό υπάλληλο, έριξε βενζίνη και πάνω του και στην συνέχεια προσπάθησε να βάλει φωτιά με αναπτήρα ώστε να γίνουν ολοκαύτωμα.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν καθώς οι δύο άνδρες εκμεταλλευόμενοι την ταραχή του 50χρονου στην προσπάθεια του να πυροδοτήσει τον αναπτήρα, έπεσαν πάνω του. Το επεισόδιο είχε και συνέχεια αφού ο δράστης κατάφερε να διαφύγει και ακινητοποιήθηκε μετά από μεγάλη κινητοποίηση.

Πρόκειται για άτομο, το οποίο παρακολουθείται από ιδιώτες ψυχιάτρους, δεν έχει ωστόσο ποτέ μέχρι σήμερα νοσηλευτεί σε κάποια ψυχιατρική κλινική. Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες η οικογένεια του είχε βρεθεί σε απόγνωση καθώς ο 50χρονος αρνούνταν πεισματικά να λάβει την φαρμακευτική αγωγή του με συνέπεια να είναι βίαιος και προς εκείνους.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι είχε χτυπήσει την μητέρα του και ο πατέρας του θέλησε να επισκεφθεί το Αστυνομικό Τμήμα για την περίπτωση του. Όμως δεν βρήκε τον Διοικητή και επέστρεψε στο σπίτι. Αυτή ήταν και η αφορμή που «πυροδότησε» το χέρι του 50χρονου, ο οποίος σε κατάσταση οξείας κρίσης θέλησε να κάψει τους πάντες.

Κατηγορίες

Ο 50χρονος απολογείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου. Σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή, απόπειρα εμπρησμού από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και ξένα πράγματα, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς και για παράνομη οπλοφορία μαχαιριού.