Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ: «ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΕΘΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ»


ΓΕΝΙΚΑ, η τακτική “δεσμεύσεων περιοχών” του Αιγαίου, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως πρόσφατα η δέσμευση ευαίσθητων περιοχών του Αρχιπελάγους για ολόκληρο το έτος 2018, είναι μια από τις τακτικές, που χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια η Τουρκία. Περιοχές που πολλές φορές δεν τις χρησιμοποιεί .

Στόχος της, όπως... 

 
 
 
φαίνεται από τις δράσεις της, δεν είναι μόνο Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, αλλά ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ”Ο ΕΘΙΣΜΟΣ” της Ελλάδος ως προς τις παράλογες απαιτήσεις της, αλλά και των συμμάχων, σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, οτι όλα αυτά είναι περίπου φυσιολογικά.

Το φαινόμενο αυτό ”του Εθνικού Εθισμού”, είναι πολύ επικίνδυνο για την διάβρωση της Εθνικής μας Στρατηγικής (αν βέβαια υπάρχει), σε όλο το φάσμα των Εθνικών Επιδιώξεων και βέβαια των Ελληνοτουρκικών διαφόρων.

Τα δυσμενή για την χωρα μας αποτελεσματα ειναι ήδη ολοφάνερα.

Οι συνεχείς παραβιάσεις απο τη Τουρκια του Εναέριου Χωρου και των Χωρικών Υδάτων της χωρας μας, εχει γίνει πλεον συνήθεια, παρα τις συνεχείς αναχαιτίσεις της Πολεμικής Αεροποριας και οι αντιδράσεις μας προβλέψιμες και “νωχελικές”.

Γενικα, η Τουρκία εφαρμόζει και θα εφαρμόζει και στο μελλον μια εξωτερική πολιτικη και μια στρατηγικη ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ, μια εξωτερική πολιτικη που στηριζεται σε μακρόχρονη στρατηγικη και δεν επηρεάζεται πολυ απο αλλαγές κυβερνήσεων.

Η Άγκυρα εστιάζει τη στρατηγικη της κυρίως στα ακόλουθα :

• Να μην επιλυθεί το Κυπριακό προβλημα πριν την εξεύρεση λύσης στο θεμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ.

• Να συνεχιστεί η εμμονή στο “Casus Belli”, προκειμένου αυτο να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα νομιμοποιήσεως μιας ενδεχόμενης τουρκικής επιθετικής ενέργειας.

• Να συνεχιστεί η ανατροπή της Ισορροπίας Δυναμεων μεταξυ Ελλαδος – Τουρκιας και να δημιουργηθούν φοβικά σύνδρομα στην χωρα μας.

Επι πλεον:

• Η Άγκυρα αναβαθμίζει, ποιοτικά, με δρασεις και δηλώσεις κορυφαίων πολιτικών παραγόντων ,την αμφισβήτηση της Ελληνικης κυριαρχίας σε νησίδες και βραχονησίδες, οι οποίες ξεκίνησαν απο τα Ιμια και έφθασαν μεχρι το Αγαθονησι , που δηλώνουν οτι ειναι τουρκικο νησι.

• Συνεχίζονται οι προκλητικές ενεργειες της Άγκυρας σε σχεση με την Έρευνα και Διάσωση, εκμεταλευόμενη το προσφυγικό . Στόχος να δείξει οτι μπορει να ελέγχει το Αιγαιο και την Ανατολική Μεσόγειο.

• Τουρκικά πλοία για Επιστημονικές Έρευνες στο Αιγαιο και στα Κυπριακά παραλία, αποτελουν εργαλείο για την Τουρκια, για να κλιμακώνει την ένταση όποτε το κρίνει απαραίτητο για της τουρκικές επιδιωξεις.

• Οι δραστηριότητες ερευνών και γεωτρήσεων θα ακολουθήσουν μια πιο επιθετική πολιτικη το προσεχές διαστημα, μετα την απόκτηση θαλάσσιου γεωτρυπανου                                                     .

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, τα τελευταία χρονια, παγιδευμένες στην ” ψευδαίσθηση”, η ποια φαινεται μετατρέπεται σε ”στρατιωτικό δογμα”, οτι η Χωρα μας προστατεύεται απο ”συμμάχους” και ”εταίρους ”, παρακολουθουν απλως τις τουρκικές προκλήσεις και διεκδικήσεις να μορφοποιούνται συμφωνα με τις τουρκικές επιθυμίες.

Δεν χρειαζεται να ειναι κάποιος ειδικός επι στρατιωτικών ζητημάτων για να καταλήξει στο συμπερασμα οτι ”ΟΣΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΟΜΟΝΟΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΔΥΝΑΤΩΝΤΑΣ Η ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΤΟΣΟ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΥΣΜΕΝΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ”.

Η χωρα μας δεν πρεπει να τρέφει αυταπάτες οτι η Τουρκια θα ξεχάσει αυτα που “λεει” και “πραττει”στο Αιγαιο.

Η ΕΛΛΑΔΑ πρεπει να αντιδρά στις Τουρκικες προκλήσεις- διεκδικήσεις, οχι με ύβρεις, με φωνασκίες, με λεονταρισμούς, αλλα με την γλωσσα της διπλωματίας και με ρεαλιστικές και πραγματοποιήσιμες δρασεις αποτροπης . Μια αποτροπη που πρεπει να στηριζεται σε τεσσερα βασικά στοιχεία, στην αξιόπιστη απειλη έναντι του αντιπάλου, στην αξιοπιστη διακήρυξη των προθέσεων μας, στην δυνατότητα ” πρώτου πλήγματος” (ανταποδοτικού πλήγματος) και στην σχεση ρίσκου- αξιοπιστίας.

Η Χωρα μας πλεον ειναι αναγκαίο να αυξήσει αποφασιστικά τον βαθμό ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΤΗΤΑΣ των ενεργειών της έναντι της Τουρκίας, έτσι ώστε η τελευταία να χάσει τη βεβαιότητα ότι οι προκλήσεις της είναι απολύτως ασφαλείς.

Συγχρόνως ομως, η Χωρα μας πρεπει να ειναι έτοιμη ανα πάσα στιγμη για ΠΟΛΕΜΟ, μια λεξη που δεν πρεπει να μας φοβίζει να την προφέρουμε. Δηλαδη ενωμένη, συνειδητοποιημένη, στρατιωτικά προετοιμασμένη και απόλυτα αποφασισμένη να δράσει οπως αυτη ιστορικα γνωριζει. Και εχει την δυνατότητα η ΕΛΛΑΔΑ να υπερασπιστεί, αποτελεσματικά τα εθνικα της συμφεροντα, στηριζόμενη στις Ενοπλες Δυναμεις της και στον Λαο της .ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ. ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

militaire