Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Υπόθεση Γιακουμάκη: Απολογήθηκε ο πρώην Διευθυντής της Γαλακτοκομικής

 
Απολογήθηκε στο Εφετείο Ιωαννίνων, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, ο πρώην Διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι... 

 
 
 
 
 
υπήρξαν ενδείξεις βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, για τις οποίες είχε ενημερώσει τους ανωτέρους του προκειμένου να του δώσουν κατευθύνσεις.

Ο άτυχος σπουδαστής δεν είχε διαμαρτυρηθεί ποτέ ο ίδιος, όπως ισχυρίστηκε o κατηγορούμενος, για προβλήματα που μπορεί να αντιμετώπιζε, ειδικά με τους συμπατριώτες του με τους οποίους έκανε παρέα.

Νωρίτερα κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος καυτηρίασε ιδιαίτερα την δαιδαλώδη γραφειοκρατία που επικρατούσε στον οργανισμό ΕΛΓΟ Δήμητρα, στον οποίο ανήκει η Σχολή.

Εκ μέρους του ΕΛΓΟ Δήμητρα κατέθεσε ο Σ. Μάμαλης, ο οποίος επανέλαβε πολλές φορές ότι υπήρξαν ενδείξεις βίας όχι όμως αποδείξεις. Δέχθηκε απανωτές ερωτήσεις από την έδρα για τις ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν ώστε να υπάρξει διερεύνηση αυτών και να ληφθούν μέτρα.

Κατέθεσε και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων Γιώργος Χαβέλας, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όπως ανέφερε το ενδιαφέρον του πρώην διευθυντή ήταν έντονο για την πορεία των ερευνών.

Τελικά η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 15 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί με τις αγορεύσεις του Εισαγγελέα και του συνηγόρου υπεράσπισης.

anikolouli