Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη ζητά αναπαράσταση της δολοφονίας

 
Το κατώφλι του ανακριτή περνάει σήμερα για τρίτη φορά ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη, Μανώλης Σοροπίδης, προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά σχετικά με τους τελευταίους ισχυρισμούς του, όπου εμφανίζει άλλους ως εκτελεστές ή ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας.

Στο... 

 
 
 
μεταξύ, η μητέρα της άτυχης εφοριακού που δολοφονήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Β’ Νεκροταφείο κατέθεσε χθες αίτημα για αναπαράσταση της δολοφονίας στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών προκειμένου να βρεθεί αν και με ποιους συνομιλούσε ο Μανώλης Σοροπίδης τις ημέρες πριν από τη δολοφονία.

Εκτός των δύο αιτημάτων, η πλευρά της μητέρας κατέθεσε κι έναν κατάλογο με ερωτήματα που ζητά να υποβληθούν κατά τη συμπληρωματική απολογία στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της άτυχης Δώρας. Ειδικότερα, ζητεί από τον δολοφόνο να κατονομάσει όλους τους φερόμενους ως συνεργούς του, να περιγράψει πόσες ημέρες παρακολουθούσε τη Δώρα, εάν υπήρχε μόνο ένα ή πολλά μαχαίρια με τα οποία έγινε η δολοφονία, τι ώρα πήγε στο νεκροταφείο, πότε είδε την άτυχη κοπέλα πρώτη φορά διά ζώσης, εάν γνώριζε ο συγκάτοικος του Σοροπίδη το σχέδιο δολοφονίας ή εάν ενημερώθηκε στη συνέχεια, αλλά και αν είναι ο αποστολέας του μηνύματος στη Δώρα που έγραφε «μην ξαναπάς στο νεκροταφείο».

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη δεν αποκλείει να σχετίζεται η δολοφονία της κόρης του με την ιδιότητά της ως εφοριακού απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει ή υποπτεύεται οτιδήποτε, έστω και ανώνυμα, να το καταθέσει στις αρχές: «Κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τη δολοφονία της Δώρας. Οποιος γνωρίζει κάτι και φοβάται ας το πει έστω και ανώνυμα στην Αστυνομία».

Σημειώνεται ότι σχετικά με το αίτημα από την πλευρά του κατηγορουμένου για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη κατά την πρώτη απολογία του, η συνήγορος της μητέρας της Δώρας Ζέμπερη, Γιάννα Παναγοπούλου, ξεκαθάρισε ότι «δεν γνωρίζει την τύχη του αιτήματος και αν έχει διορισθεί πραγματογνώμονας».

etypos