Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ Ή ΑΜΕΛΕΙΑ;;;



Πάντως σίγουρα όχι για λόγο εξοικονόμησης ενέργειας!!!

Εδώ και 5 χρόνια παραμένουν σβηστά τα φώτα στην διασταύρωση ΠΕΟ – Μεθώνη στο ύψος της Άγιας Βαρβάρας…
Όσοι έρχονται από το Παλιό Ελευθεροχώρι την νύχτα, αν δεν γνωρίζουν καλά τον δρόμο, ψάχνουν την... 








είσοδο της Μεθώνης. Ευτυχώς υπάρχει μια μεγάλη στροφή και έτσι η διασταύρωση φωτίζεται από τα φώτα του αυτοκινήτου.

Όσοι έρχονται από Αιγίνιο και αποφασίζουν να εισέρχονται στην Μεθώνη από την πάνω είσοδο στην Άγια Βαρβάρα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για να μην προσπεράσουν την διασταύρωση η οποία δεν φαίνεται από μακρυά μια και βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή της ανηφόρας.

Κάποτε όταν ο κόσμος κυκλοφορούσε με άλογα δεν τριγυρνούσε συχνά στους δρόμους την νύχτα και αν ήταν απαραίτητο κρατούσε τότε φανάρια αλλά και προχωρούσε πολύ σιγά… Με το πέρασμα του χρόνου και την εξέλιξη του πολιτισμού αυξήθηκαν οι ταχύτητες και οι ανάγκες και έτσι τοποθετήθηκαν κολόνες με φωτισμό στις διασταυρώσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια των πολιτών …. Ήταν τότε η εποχή των φώτων… Ευημερία. Αφθονία.

Τώρα γυρίσαμε στην εποχή του σκότους !!

Το γεγονός ότι βιώνουμε μια πολύ δύσκολη οικονομική κρίση στην Ελλάδα από το 2009 δεν μου φαίνεται αρκετό ως δικαιολογία για να παραμένουν τα φώτα σβησμένα στην διασταύρωση αυτήν…

Το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Μετά από έρευνα πληροφορήθηκα από τον Πρόεδρος της Τ.Κ. Μεθώνης, τον Αντώνης Μπούμπουρας σχετικά με τις κινήσεις του όσον αφορά την επίλυση του προβλήματος. Ο ίδιος απευθύνθηκε στον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού αλλά και στην Αντιπεριφέρεια με προσωπική επίσκεψη του και γραπτή αναφορά με σκοπό να ενημερωθούν οι αρμόδιοι και να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Από τις ενέργειες αυτές φάνηκε αρχικά πως τελικά κανείς δεν γνώριζε ποιανού αρμοδιότητα είναι η συντήρηση των συγκεκριμένων φώτων !!!

Έγγραφα και αιτήσεις έφυγαν σε διάφορες υπηρεσίες….. Επανειλημμένα τηλεφωνήματα του Προέδρου της Μεθώνης ακολούθησαν σε τακτά διαστήματα …. Κάποια στιγμή μάθαμε πως κλάπηκαν τα υπόγεια καλώδια … Αλλά κανείς δεν ανέλαβε την αντικατάσταση τους και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αποκατασταθεί η βλάβη εδώ και 3 χρόνια που ανέλαβε ο Πρόεδρος …

Η αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού είναι απαράδεκτη !!!!

Αδιαφορία που θα μετατραπεί σε σοβαρή αμέλεια εάν γίνει κάποιο ατύχημα !!!

Το θλιβερό είναι πως το ίδιο συμβαίνει και την μεγάλη διασταύρωση που οδηγεί στην εθνική οδός!! Εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά διότι η κυκλοφορία σε αυτό το σημείο είναι αυξημένη και αφορά ΙΧ αλλά και πολλές νταλίκες …. !!!!

Ως πότε θα αδιαφορήσει ο κρατικός μηχανισμός για την ασφάλεια των πολιτών ;;;

Μέχρι την επόμενη προεκλογική καμπάνια επειδή τότε θα χρειαστούν την ψήφο τους ;;

Ή μέχρι να θρηνούμε θύματα σε κάποιο αυτοκίνητο δυστύχημα ;;;;

Και τότε θα κλαίμε αλλά θα είναι πλέον αργά !!

Ιζαμπέλ Δέδε 



Διασταύρωση Άγια Βαρβάρα Μεθώνη Πιερίας. Λίγο ακόμα να ψηλώσουν τα δέντρα και δεν θα φαίνονται καθόλου η κολόνες φωτισμού…. Αλλά δεν πειράζει αφού έτσι και αλλιώς τα φώτα δεν ανάβουν εδώ και 5 χρόνια !!!


Η διασταύρωση στην Άγια Βρβάρα Μεθώνη Πιερίας. Αν και υπάρχουν οι κολόνες μαύρο σκοτάδι επικρατεί κάθε νύχτα !!


Κόμβος Μεθώνης .ΙΧ, νταλίκες με κατεύθυνση Αθήνα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Αιγίνιο..Οι κολόνες υπάρχουν αλλά τα φώτα δεν ανάβουν !!


Κόμβος Μεθώνης.. Μαύρο σκοτάδι κάθε βράδυ !!