Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Τα καλύτερα κόλπα για να σώσουμε ένα σπασμένο νύχι


Από την Άντζελα Μολφέτα

Μπορεί να καμαρώνουμε για το υπέροχο μανικιούρ μας, τι γίνεται όμως όταν από μία απροσεξία ή ατύχημα, η εικόνα χαλάει; Απλά, κάνουμε...  

τα μαγικά μας και λύνουμε το πρόβλημα!

Τα χέρια μας μαρτυρούν στοιχεία της προσωπικότητας μας, όπως το είδος της δουλειάς μας ή ακόμα και την ηλικία μας! Το μανικιούρ είναι απαραίτητο λοιπόν, εάν δεν θέλουμε να χαρακτηριστούμε αδιάφορες και ατημέλητες. Η σωστή περιποίηση και φροντίδα των χεριών και ειδικότερα, των νυχιών μας είναι πολλή σημαντική για τη διατήρηση της άψογης εμφάνισής τους. Ας μην ξεχνάμε βέβαια, πως εκτός από την αισθητική πλευρά, ένα σπασμένο νύχι μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο και μολύνσεις στην περιοχή. Η επιδιόρθωση και η φυσική ανάπτυξη του νυχιού μας προστατεύουν από τέτοιου είδους προβλήματα. Οπότε, όταν ένα ή περισσότερα νύχια μας βρίσκονται ένα βήμα πριν τον όλεθρο, οι ξεχωριστές λύσεις που προτείνουμε μπορούν να κάνουν το θαύμα τους!

1. Θαυματουργό επίθεμα από χαρτί

Δεν αναφερόμαστε σε χαρτί τετραδίου, αλλά σε κάποιο με ίνες, όπως από ένα φακελάκι τσαγιού, από το φίλτρο γαλλικού καφέ ή χαρτί τουαλέτας! Τι κάνουμε;
Βήμα 1. Κόβουμε ένα κομμάτι από το φύλλο που έχουμε επιλέξει, λίγο μεγαλύτερο από τις διαστάσεις του σπασίματος.
Βήμα 2. Πιέζουμε απαλά το σπασμένο μέρος του νυχιού προς τη βάση και περνάμε πάνω σε όλη την επιφάνειά του διαφανές σκληρυντικό νυχιών.
Βήμα 3. Με ένα τσιμπιδάκι απλώνουμε στο σπάσιμο το φύλλο χαρτιού πιέζοντας ελαφρά ώστε να σταθεροποιηθεί. Εάν το σπάσιμο βρίσκεται στην άκρη του νυχιού, τότε γυρνάμε το φύλλο και στο κάτω μέρος.
Βήμα 4. Περνάμε ακόμα ένα στρώμα διάφανης βάσης και περιμένουμε να στεγνώσει.
Βήμα 5. Με μια φαρδιά λίμα γυαλίσματος, λιμάρουμε ανάλαφρα την επιφάνεια του νυχιού ώστε να γίνει λεία και περνάμε ακόμα ένα στρώμα βάσης.
Βήμα 6. Αφού στεγνώσει εντελώς, βάφουμε με το χρώμα της αρεσκείας μας μια-δυο φορές.

2. Επιδιόρθωση με κόλλα

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές κόλλες νυχιών, αλλά εξαιτίας της σύνθεσής τους ενδέχεται να δημιουργήσουν κάποιο είδος αλλεργίας. Εάν την έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν χωρίς προβλήματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορούμε να κάνουμε ένα τεστ αλλεργίας σε ένα μικρό σημείο του δέρματός μας. Εάν δεν εμφανιστούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις μπορούμε να προχωρήσουμε στην επιδιόρθωση του νυχιού. Πώς;
Βήμα 1. Πιέζοντας ελαφρά το σπασμένο νύχι προς τη βάση περνάμε πάνω του λίγη κόλλα.
Βήμα 2. Αφού στεγνώσει, λιμάρουμε απαλά την επιφάνεια με μια λίμα γυαλίσματος.
Βήμα 3. Απλώνουμε ένα παχύ στρώμα βάσης ή διάφανο σκληρυντικό νυχιών.
Βήμα 4. Τελειώνουμε, με μια-δυο στρώσεις από το χρώμα βερνικιού που έχουμε επιλέξει.

3. Ο δρόμος του μεταξιού

Όταν το μετάξι συναντά το τζελ, τα πάντα μπορούν να συμβούν! Θα χρειαστούμε ένα τζελ μεταξιού και ειδικό χαρτί από μετάξι. Τι κάνουμε;
Βήμα 1. Κόβουμε το μεταξένιο χαρτί στο σχήμα του νυχιού μας, από τη ρίζα έως τις άκρες.
Βήμα 2. Ρίχνουμε στο σημείο του σπασίματος λίγο σκληρυντικό νυχιών και πιέζουμε απαλά για να ενωθεί, φροντίζοντας να διατηρείται ευθύγραμμο.
Βήμα 3. Περνάμε το τζελ μεταξιού σε όλη την επιφάνεια και τοποθετούμε πάνω του το μεταξένιο χαρτί. Πιέζουμε απαλά ώστε να ενσωματωθούν τέλεια μεταξύ τους.
Βήμα 4. Αφού στεγνώσει κόβουμε τα περισσεύματα με ένα ψαλίδι, τελειοποιούμε τις άκρες με μια λίμα και περνάμε ξανά με τζελ μεταξιού.
Βήμα 5. Με μια λίμα buffer, αφού στεγνώσει, λειαίνουμε ελαφρά την επιφάνειά του από τη βάση έως τις άκρες και κατόπιν, απομακρύνουμε τη σκόνη με ένα πινέλο.
Βήμα 6. Απλώνουμε ένα top coat και αφού στεγνώσει το χρώμα που επιθυμούμε, σε μία, δύο ή ακόμα και τρεις στρώσεις!

4. Μέτριο μήκος στα νύχια

Όσο κοντύτερα είναι τα νύχια μας, τόσο πιο δύσκολο είναι να σπάσουν! Εάν αυτήν τη στιγμή, το δράμα μας επεκτείνεται σε δύο ή και τρία νύχια, τότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε δραστικά το μήκος όλων των νυχιών μας, στοχεύοντας στη φυσική τους ανάπλαση. Για να το πετύχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νυχοκόπτη ή ψαλιδάκι και λίμες φιξαρίσματος. Ένα σκληρυντικό νυχιών είναι πάντα ευπρόσδεκτο στην επιφάνεια των νυχιών μας, ενώ το top coat εξασφαλίζει περισσότερη διάρκεια στο χρώμα που μας αρέσει, ως τελικό touch.