Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Προβηγκία


Οι διακοπές στη Προβηγκία συνδυάζουν την ήρεμη μικρή πόλη, την καταπληκτική κουζίνα και τα εκπληκτικά αξιοθέατα... 

 
 
 
 
 
 
Τα χιονισμένα βουνά, ένα υπέροχο φαράγγι και τα λιβάδια λεβάντας είναι μόνο ένα κομμάτι από τα υπέροχα τοπία της Προβηγκίας. Είναι επίσης γνωστή για τις μεσογειακές παραλίες, τις γραφικές πόλεις που κρέμονται από τους λόφους και τα υπέροχα ενοικιαζόμενα καταλύματα.

Μάλιστα, τα ηλιόλουστα τοπία ενέπνευσαν τους μετα-ιμπρεσιονιστές κάτι που θα δείτε και εσείς όταν ταξιδέψετε στην Προβηγκία.
5 λόγοι για να επισκεφθείτε την Προβηγκία στη Γαλλία:

1) Λιβάδια αρωματικής λεβάντας

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Προβηγκίας είναι τα λιβάδια με τις ανθισμένες μοβ λεβάντες. Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο είναι μια εμπειρία που θα έχεις στο Λουμπερόν, στο Οροπέδιο της Βαλένλας και στο Σόλτ, το οποίο είναι η «πρωτεύουσα» της λεβάντας. Το χωριό Ferrassieres προσφέρει πανοραμική θέα στους λόφους της λεβάντας.

Η λεβάντα χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαπουνιών και καλλυντικών (το πιο φημισμένο παράγωγό της είναι το αιθέριο έλαιο), αλλά αξιοποιείται και στη γαστρονομία, αφού πέρα από μέλι λεβάντας ένας εμπνευσμένος μάγειρας μπορεί να παρασκευάσει κάθε λογής νοστιμιές, από cookies μέχρι λεμονάδα και σορμπέ.

2) Πολιτιστική κληρονομιά

Ένας άλλος καλός λόγος για να επισκεφθείτε την Προβηγκία είναι η καταπληκτική πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά που άφησαν πολλοί πολιτισμοί. Υπήρχε ισχυρή ρωμαϊκή παρουσία στον τόπο. Μετά ήρθε ο Μεσαίωνας, το Παπικό Δικαστήριο και η Αναγέννηση. Η περιοχή είναι γνωστή και για την πνευματική της ζωή και οι εντυπωσιακές εκκλησίες προικίζουν το τοπίο.

Μερικά από τα σημαντικότερα σημεία περιλαμβάνουν:

Το Παπικό παλάτι της Αβινιόν

Το Παπικό παλάτι, στην Αβινιόν, αποτελεί την μεγαλύτερη από τις κατασκευές γοτθικού ρυθμού του Μεσαίωνα.

Νιμ

Ανακαλύψτε αυτή τη ρωμαϊκή πόλη στα σύνορα μεταξύ Προβηγκίας και Λανγκντόκ - Ρουσιγιόν, όπου μπορείτε να δείτε την υπέροχα διατηρημένη Les Arenes, το ρωμαϊκό στάδιο του πρώτου αιώνα.
Το μοναστήρι Senanque Abbey

Το μοναστήρι Senanque Abbey είναι διάσημο για τα χωράφια γεμάτα λεβάντα και το κάστρο του 14ου αιώνα στο κέντρο της πόλης.


 
Μονή του Αγίου Πέτρου στο Montmajour

Η Μονή του Αγίου Πέτρου στο Montmajour, ήταν ένα οχυρωμένο μοναστήρι Βενεδικτίνων μοναχών, το οποίο χτίστηκε μεταξύ του 10ου και του 18ου αιώνα.

3) Τα χωριά της

Τοποθετημένοι στους καταπράσινους λόφους ή σκαρφαλωμένοι στους πρόποδες των βουνών, τα χωριά της περιοχής αυτής μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθι. Τα σπίτια περιστρέφονται συχνά γύρω από το κάστρο ή την εκκλησία. Περπατήστε στα στενά μονοπάτια, πλακόστρωτα δρομάκια και καθίστε σε σκιερές πλατείες καθώς θαυμάζετε την αρχιτεκτονική, τα αμυντικά τοίχοι, τους τοξωτούς διάδρομους και τη μοναδική ατμόσφαιρα.

Ένα από τα ομορφότερα χωριά είναι το Gordes. Επίσης, πάρτε το χρόνο σας για να εξερευνήσετε το Ansouis, το Roussillon και το Menerbes στη Λουµπερόν, το Seguret στη Vaucluse και το Venasque στο Mont-Ventoux.


 
4) Η φύση της

Σε μια περιοχή γνωστή για την ομορφιά της, η φύση της Προβηγκίας σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Μία από τα πιο γραφικές διαδρομές στη Γαλλία είναι η διαδρομή μέχρι το φαράγγι του Verdon.

Το εθνικό Πάρκο Mercantour βρίσκεται στα ανατολικά, κοντά στα ιταλικά σύνορα. Αυτό το πάρκο θεωρείται ένας από τους πιο μεγάλους οικότοπους άγριας ζωής της Γαλλίας χάρη στη χλωρίδα και την πανίδα του.


 
5) Η τέχνη

Η Προβηγκία παρουσιάζεται σε έργα ζωγραφικής των σημαντικότερων καλλιτεχνών της ιστορίας, όπως οι Van Gogh, Gauguin, Cezanne, Matisse και Picasso.