Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μπακαλιάρο παστό κομμένο σε κομμάτια ξαρμυρισμένο
- 1 ποτήρι μπύρα
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία συνταγής
Φτιάχνουμε το κουρκούτι. Ανακατεύουμε τη μπύρα με τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ο χυλός μέτριος, ούτε σφιχτός ούτε αραιός. Αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.
Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι και βουτάμε μέσα ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε με σκορδαλιά με καρύδια.