Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΩΝΙΩΝ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ - ΦΩΤΟ


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Αλωνίων εκδήλωση με καλεσμένες δύο καταξιωμένες λογοτέχνιδες, την κ. Χριστίνα Γεωργιάδου και την κ. Χρυσούλα Λουλοπούλου. Υπεύθυνη καθηγήτρια οργάνωσης και συντονισμού της εκδήλωσης ήταν η φιλόλογος κ. Ελένη Αγιάννη.

Η...






κ. Χριστίνα Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κατερίνη Πιερίας. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μετάφραση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών στη Μέση Εκπαίδευση. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί στο λογοτεχνικό περιοδικό Πάροδος και στο ιστολόγιο του ποιητή Τόλη Νικηφόρου, dreaming-in-the-mist.blogspot.gr. Το 2016 εκδόθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή «Σπορά», για την οποία τιμήθηκε το 2017 με το «Βραβείο Ποίησης Μαρία Πολυδούρη».




Η κ. Χρυσούλα Λουλοπούλου γεννήθηκε στη Δράμα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έπειτα από σχεδόν τριακονταετή θητεία ως εκπαιδευτικός, σήμερα εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στον Δημόσιο Τομέα. Το πρώτο της μυθιστόρημα «Η πρώτη ευγενική αλήθεια» εκδόθηκε το 2002 και το δεύτερο «Ο ψίθυρος του Θεού στο αυτί μου» το 2008. Έχει δημοσιεύσει διηγήματα στο διαδικτυακό κυπριακό περιοδικό «Μag». Έχουν κυκλοφορήσει δύο παραμύθια της σε ψηφιακή μορφή: «Η πριγκίπισσα που δεν έτρωγε μελιτζάνες» και «Το δέντρο της αληθινής ευχής». Επίσης, έχει συμμετάσχει και σε διάφορα συλλογικά έργα. Τιμήθηκε με δεύτερο βραβείο στον Α΄ Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Καισάριος Δαπόντες» του Δήμου Σκοπέλου, το 2012.



Αρχικά, η κ. Χριστίνα Γεωργιάδου αναφέρθηκε στην αξία της ελληνικής γλώσσας και στον τρόπο χρήσης των απλών λέξεων για τη συγγραφή ενός ποιήματος. Παρουσίασε την ποιητική της συλλογή «Σπορά» και ανέλυσε στους μαθητές/τριες τα μέρη, τα νοήματα και την έμπνευση αυτής.

Η κ. Χρυσούλα Λουλοπούλου εξήγησε στους μαθητές/τριες την πορεία της στη συγγραφή μυθιστορημάτων, παραμυθιών και ποιημάτων από τα παιδικά της χρόνια έως και σήμερα. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον πατέρα της, τον άνθρωπο που υπήρξε η αιτία της συγγραφικής της πορείας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια, στα οποία οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν ποιήματα και λογοτεχνικά κείμενα, να εκφράσουν τις εντυπώσεις, απόψεις και συναισθήματά τους και στο τέλος να δημιουργήσουν το δικό τους ποίημα ή κείμενο!

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου Αλωνίων ευχαριστούμε θερμά τις κ.κ. Γεωργιάδου και Λουλοπούλου!!!