Υλικά για 4 άτομα
- 18 γαρίδες Νο2 ή Νο3 καθαρισμένες (με το κεφάλι και την ουρά)
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 λεμόνια (το ξύσμα και τον χυμό τους)
- 3-4 πιπεριές χρωματιστές
- 1-2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Λιώνουμε σε μικρό σκεύος 200 γραμμάρια βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Αραιώνουμε το κορν φλάουρ σε 1 ½ κουτάλι σούπας νερό, το προσθέτουμε στο σκεύος και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα.
- Παράλληλα καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και κρατάμε το κεφάλι και την ουρά τους. Χαράσσουμε τη ράχη τους με μία οδοντογλυφίδα και αφαιρούμε το εντεράκι τους.
- Μαρινάρουμε τις καθαρισμένες γαρίδες για 10 λεπτά σε λίγο χυμό λεμονιού.
- Περνάμε εναλλάξ στο κάθε σουβλάκι 3 γαρίδες διπλωμένες και 3 κομμάτια πιπεριάς.
- Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφουμε τα σουβλάκια με την υπόλοιπη ποσότητα από το βούτυρο, το οποίο έχουμε προηγουμένως λιώσει, με ένα πινέλο για περισσότερη γεύση.
- Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε δίσκο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα βουτύρου-λεμονιού και γαρνίρουμε με άνηθο.