Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Η παράξενη γέφυρα στην οποία οι σκύλοι πέφτουν στο γκρεμό


Το μυστήριο δεν λείπει στον κόσμο μας, αν και αυτά που συμβαίνουν σε σκοτσέζικη γέφυρα δύσκολα μπορούν να γίνουν δεκτά από τον κοινό νου.

Η... 





Overtoun Bridge του Dumbarton της Σκοτίας παρέχει πρόσβαση στο παλιό μέγαρο που στέκει μεγαλόπρεπο εδώ και 150 χρόνια, αν και τα τελευταία 70 χρόνια κάτι παράξενο συμβαίνει.

Όπως ομολογούν οι κάτοικοι εδώ και τόσες δεκαετίες, τα σκυλιά βουτούν από κει στον θάνατο, καθώς από το 1950 περισσότερα από 50 έχουν κάνει το άλμα της πίστης και σκοτώθηκαν, ενώ άλλα 600 σώθηκαν με βαρύτατα τραύματα.

Κι ενώ δεν θα ήταν παρά λαϊκές δοξασίες της περιοχής, οι κάτοικοι ορκίζονται πως κάτι περίεργο συμβαίνει στη γέφυρα και τα σκυλιά τους την αποφεύγουν μετά μανίας. Μας λένε ακόμα πως όλα τους εξαγριώνονται (ή πηδάνε στον γκρεμό) σε ένα συγκεκριμένο σημείο του γεφυριού, με πάμπολλες όπως είναι φυσικό θεωρίες να προσπαθούν να εξηγήσουν το ανεξήγητο.

Και όλες έχουν να κάνουν με το παραφυσικό, από παλιούς κέλτικους μύθους για την περιοχή μέχρι και το φάντασμα της παλιάς κυράς του κάστρου, που στοίχειωσε το πέρασμα από το 1931 που έφυγε από τον κόσμο.

Κι ένα νέο βιβλίο έρχεται τώρα να ρίξει φως στο ακατανόητο. Ο συγγραφέας του, Paul Owens, λέει χαρακτηριστικά: «Είναι ένα πολύ περίεργο μέρος. Ένα από τα πιο παράξενα της περιοχής είναι ότι μοιάζει πολύ ήρεμη και ειρηνική, αλλά μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή. Και εκεί που βιώνεις χαρά, όλα αλλάζουν και γεμίζεις με φρίκη και τρόμο. Το έχω νιώσει και το έχω δει να συμβαίνει».

Ο ψυχολόγος σκύλων Dr David Sands, που έκανε τη δική του έρευνα στο γεφύρι, ενοχοποιεί πάντως πιο «γήινα» πράγματα, όπως τον συνδυασμό οπτικοχωρικών φαινομένων και μικρών άγριων ζώων, όπως οι νυφίτσες. Οι νυφίτσες, μας λέει, αφήνουν έντονες οσμές και η κατασκευή της γέφυρας δεν αφήνει χώρο στα σκυλιά να δουν τι υπάρχει από κάτω. Κι έτσι ενδέχεται να θέλουν να ακολουθήσουν απλώς τις μυρωδιές, καταλήγοντας στην πτώση από τη γέφυρα.

«Νομίζω πως ειναι εξαιρετικά πιθανό σε όλες τις περιπτώσεις εδώ στην Overtoun Bridge να ήταν η περιέργεια που σκότωσε τον σκύλο», λέει χαρακτηριστικά...

newsbeast