Κοτόπουλο με φασολάκια...
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 1 κιλό φασολάκια
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 4 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 ποτήρι ζωμό ή νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά.
- Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, τον πελτέ, τη ντομάτα αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια, λίγο ζεστό ζωμό (εφόσον χρειάζεται) και βράζουμε για 20-30 λεπτά.
- Πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
- Σερβίρουμε.