Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Μητέρα, Μάνα, Μαμά: Όλη η ζωή μιά προσφορά - Το Παράρτημα Πιερίας της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών «οι Ολυμπιάδες» τίμησε την πρώτη κυρία της χώρας, την σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, την κα. Σίσσυ Παυλοπούλου (φωτορεπορτάζ)


Στην Κατερίνη παραβρέθηκαν την Κυριακή 13 Μαΐου η κα. Σίσσυ Παυλοπούλου, πρώτη κυρία της χώρας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών και η κα. Μαρία Γιαννίρη, Πρόεδρος της Παναθηναϊκής, μετά από πρόσκληση της καθ. Έφης Μπάσδρα, με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας.

Η...



εκδήλωση του παραρτήματος «Μητέρα, Μάνα, Μαμά: Όλη η ζωή μια προσφορά» ήταν αφιερωμένη στον εθελοντισμό και το κοινωνικό έργο.

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «Εκάβη» παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης κου. Σάββα Χιονίδη, της αντιπεριφερειάρχου κας. Σοφίας Μαυρίδου, που προσφώνησαν την εκδήλωση, αρχών του τόπου και πλήθους κόσμου, το Παράρτημα Πιερίας της Παναθηναϊκής τιμήσε, την κα. Παυλοπούλου και την κα. Γιαννίρη για το πολύπλευρο έργο τους στον εθελοντισμό, τη διαρκή προσφορά τους στην κοινωνία και την ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν τη σύγχρονη ελληνίδα μητέρα και την ελληνική οικογένεια μέσα από το σημαντικό έργο της μεγαλύτερης γυναικείας οργάνωσης, της Παναθηναϊκής.

Τις δύο τιμώμενες προσφώνησε η καθ. Κα Ε. Μπάσδρα και απέδωσε τιμητικές πλακέτες αναφερώμενη στο σιωπηλό αλλά πολύ δυνατό κοινωνικό και παρεμβατικό έργο τους, η οποία τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται για αναλογη εκδήλωση πόλη της περιφέρειας και για αυτό μεγάλη τιμή για μας. Ειδικά για τη κα Παυλοπούλου είπε: «... πόσο θόρυβο άραγε μπορεί να κάνει ένας αθόρυβος άνθρωπος; 
Τόσο όσο να τον ακούσει ολοι, ειπα! Γιατί δεν ακούμε μόνο αυτούς που φωνάζουν! Ακούμε καλύτερα αυτους που κάτι έχουν να πουν, που στο χώρο τους αφήνουν καθαρό στίγμα και βάζουν θεμέλια, ώστε οι νεώτεροι να χτίσουν πάνω σ΄αυτά. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι η κα. Σίσσυ Παύλοπουλου.» Με τον λιτό της λόγο η κα. Παυλοπούλου χαιρέτησε με ενθουσιασμό τις μητέρες της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής, χάρηκε την πολυπληθή παρουσία και δήλωσε οτι «η περιφέρεια είναι η δύναμη της χώρας και γι αυτό αξίζει την ολοκληρωτική μας στήριξη». Άλλωστε μόλις πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ανακηρυχτεί Επίτιμος δημότης δύο δήμων της περιοχής μας.

Η κα. Ευτυχία Χρυσικού μετέδωσε τον λόγο της κας. Παυλοπούλου στην νοηματική γλώσσα.

Η κα. Μαρία Γιαννίρη ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Παραρτήματος για τις πολυπληθείς εκδηλώσεις και το κοινωνικό τους έργο σε μόλις ένα χρόνο από την ιδρυσή του και παρουσίασε τις νέες δράσεις της Παναθηναϊκής και την μεγάλη εκστρατεία που ξεκινάει με το «Όραμα Ελπίδας» για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών του Μυελού των Οστών.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την πολυετή προσφορά τους ο Φιλόπτωχος Σύλλογος Κατερίνης – Η Ελεημοσύνη που ιδρύθηκε το 1928 και από τότε προσφέρει αδιαλείπτως στην πόλη μας και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κων. & Δων Καταφυγιωτών - Η Αναγέννηση, που ιδρύθηκε από ομάδα κυριών με καταγωγή από το ηρωϊκό Καταφύγι Κοζάνης το 1952 και από τότε συνεχίζει το πολύ σημαντικό κοινωνικό του έργο και προσφορά.

Τις τιμητικές πλακέτες που απένειμε η κα. Παυλοπούλου παρέλαβαν εκ μέρους της Φιλοπτώχου Κατερίνης η πρόεδρος του κα. Γεωργία Σαββίδου και εκ μέρους της Φιλοπτώχου Καταφυγιωτών η πρόεδρος του κα. Κλαυδία (Λούλα) Βουβουνίκου-Τσιαφίλη, οι οποίες ευχαρίστησαν το Παράρτημα Πιερίας της Παναθηναϊκής και δήλωσαν συγκινημένες για την τελετή.

Η κα. Τσιαφίλη σε μια αποστροφή του λόγου της αναφερόμενη στο προσωπικό της βίωμα αναφορικά με την φιλανθρωπία είπε με χαρακτηριστικό συγκινητικό τρόπο «έζησα τη φιλανθρωπία από τα παιδικά μου χρόνια. Τα χριστούγεννα περίμεναμε τη Φιλόπτωχο για βοήθεια. Την φανταζόμουν σαν μια όμορφη κυρία που βοηθάει τον κόσμο. Είχα αποφασίσει στο παιδικό μου μυαλο όταν μεγαλώσω να γίνω μια κα. Φιλόπτωχος».

Το πολύπλευρο έργο της κας. Ιωάννας Τσίπη στο Ερυθρό Σταυρό, σε πάσχοντες, σε οικογένειες σε ανάγκη αναδείχτηκε μέσα από τη βράβευση της στην εκδήλωση. Η ίδια συγκινημένη περιέγραψε σκηνές από αποστολές του Ερυθρού Σταυρού σε εμπόλεμες ζώνες και ιδιαίτερα περιστατικά και δήλωσε με τη νεανικότηατ και την ορμή που τη χαρακτηρίζει παρούσα για κάθε επόμενη πρόκληση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή διάκρισης στη κα. Μαρία Μποβολή και την καθοριστική συμβολή της στη δημιουργία της δομής για παιδιά Α.με.Α «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης». Η «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» φιλοξενεί σήμερα περισσότερα από 100 παιδιά με αναπηρία. Την πλακέτα παρέλαβε η κόρη της κας. Μποβολή, Ελεάννα, καθώς η κα. Μαρία Μποβολή αναρρώνει από πρόσφατη περιπέτεια της υγείας της. Τις τιμητικές πλακέτες παρέδωσε η κα. Μαρία Γιαννίρη.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Ορχήστρα Νέων Δίου με Διευθυντή τον κο. Νίκο Πατρή, με τραγούδια αφιερωμένα στη μητέρα που κατασυγκίνησαν το κοινό.

Την όλη εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα. Σοφία Κωνσταντινίδου-Παπαζιώγα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Δήμαρχος Κατερίνης, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, αντιδήμαρχοι, ο πρωην υπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος με τη συζυγό του που συνδέονται με φιλικές σχέσεις με την κα. Παυλοπούλου και την κα. Γιαννίρη, η πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Παναθηναϊκής κα. Όλγα Τσιμισκή και μέλη του ΔΣ, σύσσωμο το ΔΣ του Παραρτήματος Πιερίας και πλήθος κόσμου.

Το Παράρτημα Πιερίας της Παναθηναϊκής ευχαριστεί θερμά τους επιχειρηματίες κα Έλλη Νανίτσου, μέλος του Παραρτήματος Πιερίας και τον σύζυγό της κο. Νίκο Παρλίτση για την ευγενική φιλοξενία των τιμωμένων με παράθεση γεύματος στο παραλιακό Bar-Restaurant «Βεράντα» στη Πλάκα Λιτοχώρου.