Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Το κόλπο για παγωμένο κρασί σε μόλις 3 λεπτά


Όλοι έχουμε ζήσει εκείνες τις νύχτες που ενώ είμαστε έτοιμοι να πέσουμε για ύπνο, αποφασίζουμε με την παρέα να μαζευτούμε στο μπαλκόνι του σπιτιού μας -που έχει και θέα- και να τα πούμε. Τέλεια! Αλλά το κρασί; Πότε θα προλάβει να παγώσει το κρασί;

Κι όμως, το μόνο που... 

 
 
 
 
 
 
χρειάζεσαι είναι 3 λεπτά! Ναι μόνο 3! Δεν χρειάζεται να βάλεις το μπουκάλι στην κατάψυξη και να περιμένεις ή να φοβάσαι μην σπάσει. Αντίθετα, πάρε μια σαμπανιέρα, γέμισέ την με νερό, πάγο και αλάτι, βάλε μέσα το μπουκάλι και στη συνέχεια τοποθέτησέ την για μερικά μόνο λεπτά μέσα στο ψυγείο. Μην μπερδευτείς όμως και βάλεις στο ψυγείο το κόκκινο κρασί! Θυμήσου ότι μόνο το λευκό πίνεται δροσερό, ενώ το κόκκινο θα πρέπει να σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου. Αν το κρασί δεν σερβιριστεί στη σωστή θερμοκρασία, τότε η γεύση και το άρωμά του αλλοιώνονται και είμαστε σίγουροι πως αυτό είναι το τελευταίο που θέλεις. Στην υγειά μας, λοιπόν!