Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΜΟΝΟΨΗΦΙΟΣ λόγω "Μακεδονικού"! 9,1% ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα...


Στις 14,4 μονάδες διευρύνθηκε η διαφορά της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, από τις 10,3 τον Μάρτιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, η οποία ξεκίνησε την Τρίτη και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, εν μέσω εξελίξεων για το Μακεδονικό, ενώ χαρακτηριστικά στη Βόρειο Ελλάδα το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος έχει συρρικνωθεί στο 9,1%.
Επτά... 

 
 
 
στους δέκα πολίτες θεωρούν κακή τη συμφωνία και καλούν την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

Το κυβερνών κόμμα υποχωρεί στο 14%, που είναι το μικρότερο ποσοστό που συγκεντρώνει μετά τον Μάιο του 2017 που έκλεισε τη δεύτερη αξιολόγηση με υποσχέσεις για ανάκαμψη της οικονομίας.
Η επίδραση του Μακεδονικού στην προαίρεση των ψηφοφόρων φαίνεται να είναι έντονη, κρίνοντας από την εντυπωσιακή απόσταση που χωρίζει την επίδοση της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα (27%) από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκεντρώνει το ισχνό και μονοψήφιο ποσοστό του 9,1%.
Το κυβερνών κόμμα κρατάει κάποιες δυνάμεις στην Κρήτη και στο Αιγαίο με 19,2%, αλλά και εκεί υπολείπεται σαφώς της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πρωτεύει με 25%.

Το σκηνικό για τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, όπως αποτυπώνεται στην έρευνα που διενεργήθηκε για το «Θέμα», παραμένει μάλλον αμετάβλητο. Το Κίνημα Αλλαγής με 6,5% (-0,5% από την έρευνα της Marc τον περασμένο Μάρτιο) διατηρεί οριακά την τρίτη θέση, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 6,3% (-0,1%), το ΚΚΕ 5,5% (-0,1%) και η Ενωση Κεντρώων 2,4% (+0,1%).
Στο 1,5% παραμένουν οι ΑΝΕΛ, ενώ, ανοδικά δείχνει να κινείται μόνο η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, με 1,5% (+0,5%), ενώ ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Εθνική Ενότητα κυμαίνονται στο 1%. Σε ελαφρά άνοδο είναι, τέλος, η αδιευκρίνιστη ψήφος, που φτάνει στο 30,1% (αποχή 6,5%, άκυρο - λευκό 7,3% και αναποφάσιστοι 16,3%).