Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Κρέπες από κολοκυθάκια με γέμιση πιπεριά Φλωρίνης και μανούρι


 
Εναλλακτικές πράσινες κρέπες με κολοκυθάκια και μυρωδικά και γέμιση από μανούρι και πιπεριές. Παρέα με μία πράσινη σαλάτα γίνεται ένα πλήρες χορταστικό γεύμα για τους καλοκαιρινούς μήνες.

 
 
 
 
Μερίδες: 5-6

Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:20′
Έτοιμο σε: 40′

Υλικά

Για τις κρέπες

  • 400γρ. κολοκυθάκια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 5 αβγά
  • 2/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο ή 2 κουτ. γλυκού μαϊντανό αποξηραμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη γέμιση
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης φρέσκες (ή άλλες κόκκινες πιπεριές), ψιλοκομμένες
  • 200γρ. μανούρι λιωμένο με πιρούνι
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ελάχιστο αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  1. Χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε το τριμμένο κολοκύθι, τα αρωματικά, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
  2. Ζεσταίνετε μία κουταλιά της σούπας λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18εκ.. Ρίχνετε στο κέντρο τρεις κουταλιές της σούπας από τον χυλό και το στρώνετε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού.
  3. Αφήνετε να ψηθεί μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες στην επιφάνεια και γυρίζετε την κρέπα από την άλλη μεριά για να ψηθεί και να πάρει χρώμα. Τοποθετείτε την κρέπα σε δίσκο και σε ζεστό μέρος.
  4. Συνεχίζετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο υλικό ρίχνοντας κάθε φορά από μία κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Πρέπει να φτιάξετε 10-12 κρέπες στο τέλος. Κρατάτε τις κρέπες ζεστές μέχρι να τις σερβίρετε.
  5. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σοτάρετε τις πιπεριές στο λάδι για 3 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθούν και τις κατεβάζετε από τη φωτιά. Τις αναμιγνύετε με το μανούρι και τον δυόσμο και δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι.
  6. Παίρνετε μία μία τις κρέπες και τοποθετείτε μία δύο κουταλιές της σούπας γέμιση στο κέντρο. Διπλώνετε τις κρέπες έτσι να σκεπάζουν τη γέμιση και τις σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης – Food styling: Αντωνία Κατή