- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 φλιτζανιού του τσαγιού φέτα
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό
- αλεύρι (για το αλεύρωμα)
- αλάτι-πιπέρι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
- Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
- Στη συνέχεια τα στύβουμε μέσα στις παλάμες μας και τα ρίχνουμε σ' ένα βαθύ μπολ.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε στον τρίφτη, το στύβουμε και το βάζουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια.
- Προσθέτουμε το αυγό, τη φέτα, το δυόσμο ή το μαϊντανό, τη φρυγανιά αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.
- Το τοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα.
- Βάζουμε σ’ ένα ρηχό πιάτο αλεύρι.
- Πλάθουμε με το μείγμα κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους και τα αλευρώνουμε.
- Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο να κάψει.
- Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στο καυτό ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.
- Τους τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες χλιαρούς και τους γαρνίρουμε με κλαδάκια δυόσμου ή μαϊντανού.