Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Έντρομοι στην κυβέρνηση από τις αντιδράσεις του κόσμου: «Απαγορευμένη» περιοχή έχει γίνει η Μακεδονία (και όχι μόνο)


Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Στην κυβέρνηση περιορισμένοι από τις ιδεολογικές τους «αγκυλώσεις» και πεπεισμένοι ότι ο «υλισμός» διακατέχει την ζωή των ανθρώπων και όχι τα «αφηρημένα» ιδανικά, θεωρούσαν ως σίγουρο ότι θα πέρναγαν την συμφωνία για τα Σκόπια χωρίς μεγάλες αντιδράσεις και βρέθηκαν προ μεγάλης δυσάρεστης έκπληξης από το μέγεθος του θυμού της ελληνικής κοινωνίας.

Πλέον... 

 
 
 
οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιούν ότι πολύ δύσκολα θα μπορούν να μετακινούνται στις εκλογικές τους περιφέρειες ειδικότερα όσοι κατάγονται από Θράκη και Μακεδονία αν και πιθανώς και από την Ήπειρο καθώς ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς έχει υποσχεθεί ότι θα «λύσει» και τα ζητήματα των θαλασσίων ζωνών με την Αλβανία πριν πάει διακοπές και δεν θεωρείται απίθανο να «ξεφυτρώσει» και από εκεί κάποιο δυσάρεστο θέμα (βλέπε ανύπαρκτη «Τσαμουριά»).

Οι Σέρρες, αλλά και η Μεγαλόπολη, μπήκαν μετά τα Γιαννιτσά, την Έδεσσα, τη Λάρισα και τα Χανιά στον κατάλογο των πόλεων ανά τη χώρα, όπου είχαμε περιστατικά πέραν της απλής δοκιμασίας υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Να πούμε πως, μπορεί το Σκοπιανό να ήταν αυτό που έκανε τον θυμό της ελληνικής κοινωνίας να ξεχειλίσει αλλά είχαν συσσωρευτεί και άλλα πράγματα όπως η οικονομική πολιτική η οποία έχει «ρημάξει» την μεσαία τάξη.

Για όσους ζουν σε αυτόν τον «πλανήτη» η μεσαία τάξη έχει στηρίξει την όποια «κοινωνική πολιτική» της κυβέρνησης, προστασίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, δια της υπερφορολόγησης.

Κρεμάλες, σανός και κάρβουνο επιστρατεύτηκαν χθες, θυμίζοντας εποχές Φαρ Ουέστ, ή εποχές που εφαρμόζονταν ο νόμος του Λίντς.

Οι δημοσκοπικές απώλειες, οι οποίες καταγράφονται τον τελευταίο καιρό, οδηγούν και στην πολιτική «εξαέρωση» όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ

Άλλωστε εκεί αποσκοπούσε και η κίνηση του Πάνου Καμμένου, περί ψήφισης της συμφωνίας από 180 βουλευτές, για να γίνουν πιστευτές οι διαβεβαιώσεις των ΑΝΕΛ ότι παραμένουν αντίθετοι με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας!

Όμως ο κόσμος δεν πείθεται από αυτά. 9 χρόνια μνημονίου έπεισαν τους Έλληνες να πιστεύουν τα αποτελέσματα και όχι τις ατάκες.

Έτσι στην κυβέρηνση κατέφυγαν σε ένα κλασικό τέχνασμα. Βαφτίζουν όποιον αντιδρά, «φασίστα, ακροδεξιό ή νεοναζί» προκαλώντας φυσικά έξτρα οργή στην κοινωνία καθώς επιχειρούν να την «φιμώσουν» με έναν απαράδεκτο τρόπο.

Υπό αυτές τις συνθήκες και εφόσον η κυβέρνηση δεν αποσπάσει εντυπωσιακή ελάφρυνση χρέους στο σημερινό eurogroup και δεν καταφέρει να αποσοβήσει τις μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου, όπως υπόσχεται εμμέσως παρά τη νομοθέτηση των σχετικών μέτρων, τότε αναμένεται να επανέλθουν στο προσκήνιο τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ακόμη και το φθινόπωρο, αμέσως μετά την τυπική έξοδο από τα μνημόνια.

Το πιο εντυπωσιακό περιστατικό έγινε στις Σέρρες, όπου υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ισχυρές δυνάμεις και ότι η παρουσία εκεί της καραμανλικής δεξιάς μπορεί να μετριάσει τις αντικυβερνητικές εκδηλώσεις.

Στην μακεδονική πόλη πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας με διαδηλωτές να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα κατά των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ του νομού, Αφροδίτης Σταμπουλή και Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά αντίστοιχα. Σε κάποιο σημείο της πορείας, έστησαν μάλιστα και… κρεμάλες, ενώ τοποθέτησαν σημαία των Σκοπίων στην είσοδο των γραφείων της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών!

Έξω από το γραφείο της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά οι διαδηλωτές επιδόθηκαν σε έντονες αποδοκιμασίες με υβριστικά συνθήματα εναντίον της κυρίας Κόλλια Τσαρουχά. Οι αντιδράσεις δεν περιορίζονται όμως στο θέμα των Σκοπίων.

Με αφορμή την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ οργανώνονται και λαϊκές κινητοποιήσεις στις ενδιαφερόμενες περιοχές, με στόχο τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Εξαγριωμένοι κάτοικοι της Μεγαλόπολης και εργαζόμενοι της ΔΕΗ διαδήλωσαν εναντίον της πώλησης, όταν επισκέφτηκε χθες την περιοχή ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Φώναζαν συνθήματα όπως «Τσίπρα—Σταθάκη ακούστε το καλά, το ξεπούλημα σας, θα μείνει στα χαρτιά», «πουλάτε, πουλάτε, στη φυλακή θα πάτε», ενώ πέταξαν στα σκαλιά του Δημαρχείου, όπου βρέθηκε το κυβερνητικό στέλεχος σανό και κάρβουνο!

Δεν τα υπολόγισαν σωστά στην κυβέρνηση. Ο κόσμος έχει θυμώσει πραγματικά και δυστυχώς για αυτούς είναι πλειοψηφία, μεγάλη πλειοψηφία...