Γλυκιά λιχουδιά που κέρδισε με το σπαθί της την πρώτη θέση στις καρδιές μικρών και μεγάλων! Μόλις ζεστάνει λίγο ο καιρός όλοι θέλουν παγωτό… Κατά προτίμηση, σοκολάτα. Ορίστε λοιπόν η δική μας δροσιστική πρόταση!
Υλικά
Υλικά
- 700γρ. γάλα πλήρες
- 30γρ. γάλα σκόνη 0%
- 180γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 30γρ. γλυκόζη
- 25γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 175γρ. σοκολάτα γάλακτο
Διαδικασία
- Βάζετε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη σοκολάτα και ανακατεύετε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
- Έπειτα, κατεβάζετε το μίγμα από τη φωτιά, προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε να λιώσει.
- Βάζετε το μίγμα σας σε ένα δοχείο και το σκεπάζετε καλά με μεμβράνη η οποία θα εφάπτεται με την επιφάνειά του. Το αφήνετε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει.
- Αφού κρυώσει καλά το μίγμα, το βάζετε στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει.
- Το μεταφέρετε σε κατάλληλο δοχείο και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.