Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Πιερίας που κήρυξαν ανεπιθύμητους τους βουλευτές που ταυτίζονται με την κυβέρνηση στο να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στο σλαβικό κρατίδιο



Αυτοί είναι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Πιερίας που έχουν ως τώρα κηρύξει ανεπιθύμητους στις εκδηλώσεις τους, τους  βουλευτές που συνηγορούν ή ταυτίζονται με την κυβέρνηση στο να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στο σλαβικό κρατίδιο:











Ο πρόεδρος και το Δ. Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Δίου "Ο Ολύμπιος Ζευς" που εδρεύει στο πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της αρχαίας Μακεδονίας, στον ιερό τόπο τον Μακεδόνων το ΔΙΟΝ από εδώ που ο Μέγας Στρατηλάτης Αλέξανδρος ξεκίνησε την εκστρατεία του, εδώ που αφιέρωσε τις ασπίδες για τη νίκη του επί των Περσών στο Γρανικό Ποταμό, πάντα πιστοί στις αξίες και τα ιδανικά που διέπουν τον σύλλογο αλλά και τον τόπο μας δηλώνουμε ότι οποιοσδήποτε βουλευτής, πολιτευτής ή τοπικός παράγοντας συνηγορεί ή ταυτίζεται υπέρ αυτού του ονόματος που θέλει να δώσει η κυβέρνηση στο σλάβικο κρατίδιο είναι ανεπιθύμητος από εδώ και πέρα σε όποια εκδήλωση κάνει ο σύλλογος!!
Ζητούμε δε την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης συμφωνίας των Πρεσπών με την οποία παραδίδουν το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας και αναγνωρίζει «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα στους βόρειους γείτονες μας, στοιχεία που αποτελούν τη ρίζα του αλυτρωτισμού..
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε ως σύλλογος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας!! Δεν θα σταματήσουμε να μαχόμαστε για την κατάργηση της συμφωνίας. Ο αγώνας συνεχίζεται. Ἔστι μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία...

Με εκτίμηση


Το Δ. Σ