Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΜΗΧΑΝΟΡΑΦΟΙ & ΣΚΕΥΩΡΟΙ! ΠΩΣ ΚΑΘΕΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΑΣ κ. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ;


Σημεία Ομιλίας της Ειδ. Αγορήτριας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου σχετικά με τις δύο βουλευτικές τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ

​Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πέρασε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Η λειτουργία της κυβέρνησης είναι συλλογική.

Εκεί κ. Υπουργέ επιχειρηματολογήσατε για τη μη σύνδεση των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές για να μην υπάρχει σύγχυση στους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός υιοθέτησε την άποψη αυτή. Εν... 

 
 
 
 
τω μεταξύ ο Υπουργός συνέχισε να επιχειρηματολογεί σχετικά στα Συνέδρια της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ παρά τις αντιδράσεις των αιρετών.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή και χθες πέρασε από την αρμόδια Επιτροπή. Νομίζαμε κι εμείς ότι ανησυχεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την άνοδο της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού και θέλει να περάσει σαφές μήνυμα στις ευρωεκλογές σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται…

Και ξαφνικά 17 βουλευτές σας ζητούν να ταυτίσουν την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών με αυτή των ευρωεκλογών.

Τι συνέβη μεταξύ της χθεσινής Επιτροπής και της χθεσινής νύχτας;

Δύο τροπολογίες που ταυτίζουν τις δύο διαδικασίες. Μία της νύχτας και μία της μέρας γιατί «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά». Θα γελάσουμε πολύ είπε ο κ. Υπουργός, αλλά γελάει πολύ και καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

Τι συνέβη, λοιπόν, στ’ αλήθεια; Μεγάλη αναταραχή, ωραία κατάσταση.

Σας αρέσει η αναταραχή και ιδιαίτερα στον κ. Τσίπρα που νομίζει ότι θα γλιτώσει την κατάρρευση. Διότι πια δεν φτάνουν τα ταξίματα και οι υποσχέσεις για να ανακάμψετε.

Το 2015 οι πολίτες σας πίστεψαν όταν τάζατε συντάξεις, μισθούς, αφορολόγητο, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, στους πάντες τα πάντα! Αντ’ αυτού περικόοψατε συντάξεις, στραγγίξατε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με φόρους και εισφορές και Νοσοκομεία, Δήμους και Περιφέρειες από κάθε ρευστότητα.

Δεν μπορείτε πια να κοροϊδέψετε τον κόσμο και φοβάστε την κατάρρευση που έρχεται. Άρα τι σας έμεινε πια; Να παίξετε με τους θεσμούς.

Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές!

Παίζετε με την Αυτοδιοίκηση, παίζετε με τη Δημοκρατία, παίζετε με τις εκλογές, με την ψήφο του λαού.

Δεν ντρέπεστε καθόλου! Γιατί αυτοί είστε τελικά!

ΜΗΧΑΝΟΡΑΦΟΙ και μάλιστα ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΜΗΧΑΝΟΡΑΦΟΙ και ΣΚΕΥΩΡΟΙ! Γιατί σκευωρία ήταν αυτό με τις βουλευτικές τροπολογίες.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή ο κ. Σκουρλέτης δεν ήξερε τίποτα και έπεσε θύμα της μηχανορραφίας του Μαξίμου ή ήξερε και είναι μέρος της συμπαιγνίας!

Πώς κάθεστε ακόμα στην καρέκλα σας κ. Σκουρλέτη;

Διότι εμένα δεν με ενδιαφέρει εάν εσείς γελοιοποιείστε αλλά με ενδιαφέρουν οι θεσμοί, η λειτουργία της Δημοκρατίας, της εκτελεστικής εξουσίας, της νομοθετικής εξουσίας αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γιατί και αυτή είναι θεσμός Δημοκρατίας.

Αυτά τα παιχνίδια είναι παιχνίδια του πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά του. Οποτεδήποτε και αν κάνετε τις εθνικές εκλογές – γιατί όλα δείχνουν ότι και αυτές το Μάιο θα τις κάνετε για να μην ξέρει ο κόσμος τι ψηφίζει. Ψηφίζει για την Ευρώπη, για το Δήμο του, για την Περιφέρεια, για τη διακυβέρνηση της χώρας; - να ξέρετε ότι το μαύρο θα είναι τόσο πολύ που θα σας πάρει χρόνια ολόκληρα να το καταπιείτε!