Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Πένες με λάδι τρούφας - Ένα πιάτο με ιδιαίτερη γεύση


Υλικά για 4 άτομα 

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

 
 
 
 
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι τρούφας
  • 250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα


Εκτέλεση 

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το δενδρολίβανο στο ελαιόλαδο.
  2. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό έχοντας προσθέσει λίγο γάλα και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο νερό.
  3. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε με τα σωταρισμένα λαχανικά.
  4. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ραντίζουμε με το λάδι τρούφας.
  5. Γαρνίρουμε τα πιάτα με λίγο δενδρολίβανο.