Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Πολίτικα γεμιστά

 
 
Πολίτικα γεμιστά...
 
 
 
 
 
Υλικά συνταγής

 
6 πιπεριές για γέμισμα
6 ντομάτες ώριμες
250-300γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα (υπολογίζουμε 2 κ.σ. ρύζι για κάθε μέτριου μεγέθους πιπεριά)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. χυμό ντομάτας
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. κουκουνάρι
4 κ.σ. σταφίδες
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την πάνω πλευρά τους και αφαιρούμε τα σπόρια. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την κάτω πλευρά τους και αδειάζουμε τη σάρκα τους με κουταλάκι. Την σάρκα τους την κρατάμε και την περνάμε από μπλέντερ.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κουκουνάρι για 4 περίπου λεπτά. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε τις σάρκες από τις ντομάτες, τις σταφίδες και τα μπαχαρικά.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει και προσθέτουμε και τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

Σιγοβράζουμε τη φάρσα για 5 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι διογκώνεται κατά το ψήσιμο) και τις βάζουμε σε ταψί. Αλατίζουμε από πάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το 1 φλιτζ. ντομάτα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C και ψήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα.

Σερβίρουμε ζεστά αλλά και κρύα.
Πηγή