Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Εθνικό έγκλημα


Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Όταν σε μια χώρα με σοβαρότατο πρόβλημα υπογεννητικότητας, πάνω από 35.000 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών, όταν η κυβέρνηση αναγκάζει νεαρά ζευγάρια, κυρίως φτωχά, να πληρώνουν από την τσέπη τους σε ιδιωτικούς σταθμούς, όταν αντί να αυξάνει τους παιδικούς σταθμούς, προτιμά...



να αυξάνει τα υπερπλεονάσματα για ψηφοθηρία, τότε σημαίνει ότι οι κυβερνώντες δεν έχουν αντίληψη της πραγματικότητας.
Κάτι πάει πολύ στραβά. Φαίνεται πως ζουν σε δικό τους κόσμο, και ηθελημένα ή άθελα τους, ενισχύουν την τάση συρρίκνωσης του πληθυσμού της χώρας, ο οποίος το 2017 μειώθηκε ήδη κατά 30.000, συμβάλλοντας έτσι σ’ ένα μείζον εθνικό έγκλημα.

Νέμονται την εξουσία ως μια παρέα κολλητών σε διακοπές και αδιαφορούν για τα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας.

Πριν μερικούς μήνες ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει πως θα δημιουργήσει εκατοντάδες παιδικούς σταθμούς και η κυβέρνησή του διατυμπάνιζε πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών. Υπόσχονταν μάλιστα πως «κανένα νέο ζευγάρι δεν θα χρειάζεται να πληρώνει παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά άνω των 3 ετών».

Ήταν δίκαιο, αλλά τελικά δεν έγινε πράξη…

Στην Ελλάδα καταγράφεται συρρίκνωση γεννήσεων, αύξηση θανάτων και αρνητική μετανάστευση. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μη αναστρέψιμη πραγματικότητα και αναδεικνύουν το δημογραφικό ως εθνικό θέμα.

Σύμφωνα με την Eurostat, ο πληθυσμός της Ελλάδας, το 2050, μόλις που θα αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ανθρώπων και το 2080 τα 7,2 εκατομμύρια. Τότε η Ελλάδα θα αποτελεί το μικρότερο τμήμα της Ε.Ε.

Έρευνα με τίτλο «Ο πληθυσμός της Ελλάδας υπό διωγμόν», που υπογράφει η νομικός Ήρα Έμκε- Πουλοπούλου, διδάκτορας του πανεπιστημίου του Παρισιού, μέλος της Ακαδημίας Επιστημόνων της Νέας Υόρκης συμπυκνώνει το δημογραφικό μας πρόβλημα ως εξής: «Οι δημογραφικοί δείκτες εξελίσσονται με βραδύ ρυθμό και βελτιώνονται με ακόμη βραδύτερο. Αν, όμως, η στρατηγική που έχει ως στόχο την αύξηση των γεννήσεων, την επιβράδυνση του ρυθμού γήρανσης, τον περιορισμό της αποδημίας, δεν εφαρμοστεί ΤΩΡΑ, τα προβλήματα του πληθυσμού θα εκδικηθούν εκείνους που τα αγνοούν!».

Τότε βέβαια στην κυβέρνηση δεν θα είναι ο κ. Τσίπρας.