Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Τούρτα με καραμελωμένα φυστίκια

 
Υλικά συνταγής...

 
 
 
 
Βάση μπισκότου

200 γρ μπισκότα τύπου digestive
100 γρ σοκολάτα τριμμένη
100 γρ βούτυρο

Μους καραμέλα:

500 γρ κρέμα γάλακτος
1 γάλα ζαχαρούχο καραμελωμενο αν δεν βρείτε έτοιμο το βράζουμε Ξ ώρες
Ξ φύλλα ζελατίνη
Ξ00 γρ φιστίκια
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική για καραμέλα

Για το γλασο καραμέλας:
150 γρ καραμέλες βουτύρου
100 γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

περνούμε ένα ταψάκι 2Θ νούμερο με αποσπωμενο πλαϊνό. θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ με την σοκολάτα λιώνουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα στρώνουμε για βάση στο ταψάκι και το βάζουμε στο ψυγείο. στην συνεχεία φτιάχνουμε την μους:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στην μορφή γιαουρτιού ρίχνουμε το καραμελωμενο ζαχαρούχο και προσθέτουμε και τα φύλλα ζελατίνης αφού πριν τα είχαμε μαλακώσει σε ένα μπολάκι με κρύο νερό και τα λιώσαμε τελείως σε λίγο νεράκι ζεστό τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την καραμέλα. σε ένα τηγάνι λιώνουμε την ζάχαρη χωρίς να μαυρίσει και ρίχνουμε μέσα τα φιστίκια απλώνουμε σε μία λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει.

Αφήνουμε μερικά σπασμένα για το στολισμό και τα άλλα τα σπάμε λίγο στο μπλέντερ και βάζουμε στην μους. αδειάζουμε την μους στο ταψάκι μας με την βάση μπισκότου και αφήνουμε για πάνω από 5 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.όταν σφίξει φτιάχνουμε την σάλτσα καραμέλας λιώνουμε σε ένα κατσαρολακι τις καραμέλες με την κρ. γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο την ρίχνουμε στην τούρτα και στολίζουμε με τα σπασμένα κομμάτια καραμελωμενο φιστίκι.