Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Μπορούμε


Φανή Πατρή
Ιατρός, Πολιτικό Στέλεχος ΝΔ

Βαδίζουμε στην 4η βιομηχανική επανάσταση. Ο γεωργός θα πρέπει πλέον να γνωρίζει και την τεχνολογία εκτός από τη γη. Η τεχνητή νοημοσύνη θα διαδραματίζει πλέον τεράστιο ρόλο στην αγροτική παραγωγή, μέσω της ανάλυσης των δεδομένων από τις μετρήσεις στα χωράφια.

Ήρθε... 





λοιπόν η ώρα και η ελληνική ύπαιθρος να βιώσει το δικό της θαύμα. Οι αγρότες να κάνουν το μεγάλο άλμα στην ποιότητα και στην καινοτομία, αφήνοντας πίσω ξεπερασμένες πρακτικές του παρελθόντος. Τα ελληνικά προϊόντα να είναι διεθνώς ανταγωνιστικά και προσοδοφόρα.

Η ΝΔ και ο Πρόεδρος της κ.Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτουν Εθνικό Σχέδιο για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, βασισμένο σε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία,υποδομές και σε νέο θεσμικό ρόλο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Μια αυτοδιοίκηση υπεύθυνη και υπόλογη στους πολίτες.

Στόχος της ΝΔ είναι:

1. H συνεργασία μεταξύ των αγροτών σε σύγχρονες ομάδες, μακριά από το μοντέλο των κρατικοδίαιτων αγροτικών συνεταιρισμών, ώστε να μπορούν να μοιράζονται τα έξοδα παραγωγής και η προώθηση των προϊόντων να είναι η καλύτερη δυνατή, περιορίζοντας την εκμετάλλευση από μεσάζοντες.

2. Ενίσχυση των παραγωγών που τολμάνε να επενδύσουν σε καινοτόμα προϊόντα, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και ενεργοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της DG AGRI και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για τη δημιουργία εγγυητικών κεφαλαίων για την αγροτική παραγωγή.

3. Απλοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης εγκαταστάσεων με ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και ταχύτερη εξέταση τους.

4. Καθορισμός χρήσεων γης ανά περιοχή.

5. Περιορισμός του ενεργειακού κόστους με τη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, όπως η γεωθερμία.

6 .Καθιέρωση καινοτόμων προγραμμάτων που αφορούν την εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών, καθώς και σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

7. Μείωση του φόρου εισοδήματος από το 22% στο 9% για εισοδήματα εως και 10.000 ευρώ.

8. Αλλαγή σχέσης της κεντρικής κυβέρνησης με τους αγρότες.

-Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποκτά νέα δομή, ώστε να διαδραματίσει πιο επιτελικό ρόλο.

-Ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των περιφερειών, καθώς είναι σε θέση να γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα και τις ανάγκες των αγροτών.

-Οι γεωπόνοι και οι κτηνίατροι από μετρητές επιδοτήσεων μετατρέπονται σε σύμβουλοι του αγρότη στο χωράφι, με παρεμβάσεις στο υπουργείο,στις σχετικές διευθύνσεις και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

9.Αυστηρός έλεγχος των παράνομων εισαγωγών γάλακτος, για να μην «βαφτίζεται» το εισαγόμενο ως ελληνικό και πέφτουν οι τιμές των εγχώριων προϊόντων.

Στην Ελλάδα η ανάπτυξη της υπαίθρου έχει να κάνει με τη συνεργασία και την πολιτική βούληση. Επιτέλους, επιβάλλεται να ξεπεραστούν οι διαχρονικές αγκυλώσεις και οι παθογένειες του παρελθόντος και να γίνει αξιοποίηση των πόρων της ΕΕ στο έπακρο.

Προτεραιότητα της ΝΔ είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των αγροτών και κυρίως των νέων αγροτών.

Μπορούμε!

Για τη ΝΔ δεν είναι απλά ένα σύνθημα.

Είναι ένα πιστεύω!

Φανή Πατρή
Ιατρός, Πολιτικό Στέλεχος ΝΔ