Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Συμμετοχή του Κέντρου Ημέρας ‘Οι 4 Εποχές’ στην 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία


Το Κέντρο Ημέρας ‘4 Εποχές’ συμμετείχε στην 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία, με ομάδα μελών, υπό την καθοδήγηση του Γυμναστή κ. Πετρόπουλου Αθανάσιου και τη συνοδεία της Φυσιοθεραπεύτριας κ. Βελλίδου Δήμητρας.

Η...





εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Άλσους Βεΐκου, με την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο διήμερο - Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου - το οποίο περιελάμβανε μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες, όπως καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, γιόγκα, τρέξιμο και στίβο. Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, την τελευταία μέρα, πραγματοποιήθηκαν ποδηλατικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο πάρκο του Πεδίον του Άρεως, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ευρωπαϊκού έργου EVENTS Project – το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+/Sport - και έχει σαν στόχο τη σύνδεση των πεδίων του Αθλητισμού και της Σωματικής Άσκησης με την Ψυχική Υγεία, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών καθώς και για την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού ενώ έλαβε και την Έκφραση Αρωγής και Στήριξης του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ προσέφερε στη διοργάνωση την επιστημονική υποστήριξή της.

Η συμμετοχή των ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε αυτήν την πρωτοβουλία αποτελεί το επιστέγασμα της νέας στρατηγικής που αναδεικνύει την αυτοτελή και εξειδικευμένη προσέγγιση της Φυσικής Άσκησης και του Αθλητισμού ως κρίσιμου και αποτελεσματικού παράγοντα για την ολιστική παρέμβαση στο πεδίο της Ψυχικής Υγείας.


Η Επιστημονικά Υπεύθυνη

Τσανοσίδου Χαρά
Ο Διοικητής
του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης

Μυστρίδης Ανέστης