Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί


H σάλτσα της συνταγής είναι «όλα τα λεφτά» Μην ξεχάσετε να συνοδεύσετε το κοτόπουλο με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι!

 
 
 
 
 
 
 
Υλικά
 
700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 3 εκ. 
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα 
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
 90 ml λευκό κρασί 
2 κουτ. σούπας μουστάρδα 
1 φύλλο δάφνης
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
 
Διαδικασία 
 
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τη δάφνη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με 5 κουτ. σούπας νερό, περιχύνουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ένα αφράτο πιλάφι και πράσινη σαλάτα.
Στο ποτήρι μας ένα σκουρόχρωμο ροζέ από Grenache rouge, Αγιωργίτικο, Tempranillo.

Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου

ΠΗΓΗ