Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Μπουγάτσα με σιμιγδαλένια κρέμα

 
Υλικά

450 γρ φύλλα κρούστας για γλυκά 200 γρ βούτυρο λιωμένο (ή 100 βούτυρο-100 αραβοσιτέλαιο)

Για την κρέμα 
1 λίτρο γάλα 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (250 γρ) 1 βανίλια 160 γρ σιμιγδάλι ψιλό 60 γρ βούτυρο (3 κ.σ) 4 αυγά χτυπημένα

Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να πάρει βράση
 Όταν κοχλάσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να δέσει 
Προσθέτουμε το βούτυρο
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά 
Καλύπτουμε την κρέμα με με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει

Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα, βροχηδόν με το πινέλο
 Βάζουμε στην μέση την κρέμα
 Κόβουμε τις γωνίες που περισσεύουν και τις βάζουμε στην μέση
 Κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα Κόβουμε τις γωνίες και με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες να μπούνε προς τα μέσα 
Βουτυρώνουμε και χαράζουμε τα κομμάτια
 Τα βρέχουμε λίγο με μουσκεμένα χέρια 
Ψήνουμε στους 175 C για 40 λεπτά περίπου Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα
 Σερβίρουμε ζεστή αλλά και κρύα

ΠΗΓΗ